Oppsummering etter den kraftige vinden søndag kveld

Vinden herjet godt på Sunndalsøra søndag kveld, og som vi kan lese i lokalmedia har det vært ulike hendelser med blant annet løsnede takplater og stengte veger. Kommunens kriseledelse har oppsummert konsekvensene fra kommunen sin side.

Horrvikvegen stengt på grunn av steinsprang

Horrvikvegen er stengt ved Horrvikvegen 201 på grunn av steinsprang i veien innenfor Horrvikvegen 213 søndag formiddag. Beboerne er varslet. Vegen blir ikke åpnet før geologer har vurdert situasjonen.

Ekstremværet Gyda – oppsummering fredag ettermiddag

Kommunens mannskap har i dag vært rundt om på befaring, og kriseledelsen oppsummerer med dette en siste status etter ekstremværet.

Lokale tilpasninger til nasjonale koronalettelser

Regjeringen innfører nå lettelser i de nasjonale koronatiltakene. Selv om det forventes høye smittetall i ukene framover, tåler vi som samfunn viruset bedre. Men det er likevel fortsatt behov for nasjonale tiltak, og en god del av de nasjonale innstrammingene videreføres. I denne omgangen er det spesielt barn og unge, samt næringslivet som er prioritert.

Ekstremværet Gyda – status fredag morgen

Etter en hektisk dag torsdag, nådde Gyda toppen torsdag ettermiddag og meterologene erklærte ekstremværet for over torsdag kveld. NVE melder likevel om at det fortsatt er stor fare for jordras og utglidninger i dag på grunn av alt regnet som har vært. Sunndal kommunes mannskaper var i aktivitet med ulike hendelser torsdag kveld, men etter at regnet roet seg og gikk over i sludd og snø har det vært en relativt rolig natt, til tross for sterk vind.

Ekstremværet Gyda – status torsdag ettermiddag

Gyda raser videre, og det har i løpet av dagen økt på vann rundt om i kommunen. Her er en kort status fra Sunndal kommune torsdag kl 15.

Tilbud om koronavaksine ved Apotek 1 Sunndal

Sunndal kommune ha inngått en avtale med Apotek 1 Sunndal om å bistå med koronavaksinasjon. Apoteket vil i første omgang ha noen faste vaksinasjonsdager i uka, med oppstart fredag 21. januar.

Tilbyr influensavaksinering 18. januar

Sunndal kommune har influensavaksiner igjen, og helsemyndighetene har nå åpnet for at disse kan tilbys gratis til alle som ønsker vaksinen. Helsestasjonen setter derfor opp tid til drop in influensavaksinering i Sunndal kulturhus tirsdag 18. januar.

Ekstremværet Gyda - status torsdag morgen

Første natt med ekstremværet Gyda har bydd på en rekke hendelser rundt om i kommunen. Øksendal er hardest rammet av vannskader foreløpig, og flere kommunale veger er stengt på grunn av vann eller vannskader.

Evakuerer to husstander på Gjøra

Etter anbefaling fra NVE har politiet og kommunen besluttet å evakuere to husstander ved Vollan i øvre Sunndal, på grunn av en ispropp i elva Driva og usikkerhet hva som kan skje med denne under ekstremværet.