Økonomiavdelingen


Dette jobber vi med

Dette har vi oppnådd

  • Innført nytt innkjøpsreglement
  • Bidratt til gode og kostnadseffektive rutiner innenfor økonomiområdet, bl.a ved elektronisk reiseregning, e-handel og fakturering på web
     

Regnskap
 

  Regnskap og budsjett Bemanning
  Regnskap Rev. budsjett Forbruk % Årsverk Ansatte Andel heltid % Andel kvinner %
2016 6,6 mill. 6,6 mill. 100 9,5 10 95 95
2017 6,5 mill. 6,3 mill. 103 9,3 10 80 90


Kommentar: Økonomiavdelingen har et overforbruk på 3 % i forhold til budsjett for 2017. Årsaken til dette er omleggingen av regelverket for eiendomsskatt for verker og bruk. Fokuset på tilpasning til nytt regelverk har medført høyere inntekter fra eiendomsskatt for verker og bruk enn budsjettert i 2018. 

Det har i tillegg vært satset på økt kompetanse for eiendomsskattekontoret og de politiske nemndene som behandler eiendomsskattesakene. I tillegg er det gjennomført opplæringstiltak for å holde tritt med utviklingen innenfor de ulike fagområdene. 
 

Noen begivenheter i 2017

Økonomi er en støttefunksjon og har derfor hovedtyngden av sine brukere innenfor egen organisasjon. Vårt hovedfokus er å gi så rasjonelle og effektive administrative tjenester og styringsverktøy som mulig, slik at en får kanalisert mest mulig ressurser direkte til tjenesteproduksjonen. Økonomistaben arbeider kontinuerlig med forbedringer.

Skatteinnkreving og arbeidsgiverkontroll: Årsrapport fra Skatteoppkreveren som gjelder arbeidsgiverkontrollen viser at målet om 14 kontroller ble oppnådd i 2017. Det er oppdaterte og effektive rutiner for skatteregnskap og innfordring av skatt.

Nytt innkjøpsreglement i 2017: Det ble gjennomført 6 internkontroller for anskaffelser under kr 100 000 og 6 for anskaffelser over kr 100 000. Resultatet viste at det i 3 av 4 saker har vært konkurranse om oppdragene. Det viste også små mangler knyttet til dokumentasjon av prosessene. Ingen av disse var i kategorien store avvik.

Ny rapportering: Ny rapportering til økonomi- og planutvalget (formannskapet) og kommunestyre er vedtatt. Økonomiavdelingen har arbeidet med å tilpasse rutiner og rapporter, slik at de kan tas i bruk fra 2018.

Digitalisering:
I 2017 ble det lagt opp til og stilt krav om at leverandørene sine fakturaer skulle leveres som EHF-faktura (elektronisk handel format) fra 01.01.2018.

Andelen eFaktura-brukere er økende, men det er fortsatt en jobb å gjøre for å få innbyggere til å ta dette i bruk i større grad.

Betalingsløsningen VIPPS er tatt i bruk for flere tjenester. Det er behov for bedre integrering mellom interne system og ekstern programvare, slik at data registreres kun en gang.
 

Viktige oppgaver/utfordringer framover

  • Økt bruk av eHandelsportalen ved bestilling av varer.
  • Videreutvikling av økonomirapportering i samarbeid med de folkevalgte.
  • Få frigitt mer tid til bruk på intern opplæring og økt internkontroll.