Lady Arbuthnott- Frua på Elverhøy

scene fra musikkspillet, med hovedpersonen lady Arbutnott i forgrunnen og flere "engelskmenn" i bakgrunnen, ute på piknik i kulisser av sunndalsfjell - Klikk for stort bildeScene fra musikkspillet Lady Arbuthnott Per Kvalvik

Musikkspillet Lady Arbuthnott-Frua på Elvehøy er historien er historien om hvordan begavede Barbara mister alt hun eier, og dør fattig i Sunndal, og ble først spilt i Sunndal kulturhus i 1996. Spillet har siden da satt opp i flere ti-år for fulle hus, og er i dag Norges lengstlevende musikkspill.  

Mange har latt seg fascinere av den mektige og vakre sunndalsnaturen. Det gjorde også The Honourable Mrs. Barbara Elrington Douglas Arbuthnott, da hun første gang kom fra Skottland til Sunndal i 1866- på bryllupstur med sin tredje ektemann. Noen år senere, i 1869, var hun tilbake i Sunndal og ble boende her helt fram til sin død i 1904. 

Hun mister sin sønn, ekteskapet havarerer, hun mister de som står henne nær, hun finner ny lykke, hun gjør mye bra for Sunndalen, men mister sin formue. På grunn av sin sterke personlighet og sitt aktive engasjement i lokalsamfunnet, ble hun legendarisk i sin egen levetid. På folkemunne ble hun titulert som "Sunndalens ukronede dronning".  Av slikt blir det stor kunst!

Musikkspillet om Lady Arbuthnott har begeistret og rørt publikum langt utover kommunens grenser og er mer levende enn noensinne i Sunndalen.

Tekst: Stig Nilsson
Musikk: Lars Ramsøy-Halle
Produsent: JazzåTeatret produksjon

Les mer om Lady Arbuthnott og kjøp billetter her.