Frisklivssentralen

Klikk for stort bilde

Trenger du hjelp til å takle utfordringer i livet?

Er du i fare for å utvikle livsstilsykdommer?

Er du sykmeldt eller i fare for å bli det?

Føler du at det er vanskelig å takle stress og ulike belastninger i hverdagen?

Da kan tilbudet i Frisklivssentralen være noe for deg!

Frisklivssentralen støtter og veileder deg som ønsker å endre vaner knyttet til fysisk aktivitet, kosthold, tobakk, søvn eller mestringsstrategier. Målet med tilbudene i Frisklivssentralen er å sette deg i stand til å endre dine levevaner og mestre de belastninger som livet byr på.

De ulike tilbudene ved Frisklivsentralen


Kurs for barn og unge
 

Kurs i mestring: DU-kurset kan gi deg verktøy for å håndtere utfordringer i hverdagen på en bedre måte. Utfordringene kan være knyttet til både helse, skole/arbeid og privatliv.

Søvnkurs for ungdom: Kurset «Sov Godt» er for deg som tidvis eller ofte føler at du sover dårlig, og opplever at dette går utover din daglige funksjon. Du kan også melde deg på om du bare ønsker å lære mer om søvn.

Roede UNG: Målet for kurset er å tilby hjelp til livsstilsendring og vektreduksjon til barn og unge mellom 12-18 år med overvekt/ fedme. De får sammen med foreldre jevnlig oppfølging i gruppe sammen med andre i samme situasjon. Hovedmålet er å øke kunnskap om kosthold, smarte valg, motivasjon og mestring hos ungdom og foreldre. Vi inkluderer kostverktøyet.no i forhold til beregning av mengde og porsjonsstørrelser spesi­elt til ungdommer som et hjelpemiddel til den enkelte.

  • Et kurs for endring av levevaner med fokus på motivasjon og mestring
  • Alle råd er basert på de offisielle anbefalingene
  • Kostholdet er familievennlig og lett å følge over tid
  • Kurset gir en ramme for dialog mellom foreldre og ungdom
  • Oppfølging av vekt og andre aktuelle mål

Kurs for voksne
 

Frisklivsgruppe: Starter opp to ganger i året, høst- og vårsemester. Omtrent 10 deltakere begynner samtidig, og trener sammen i gruppe to ganger i uka i 12 uker. Det blir både styrke- og kondisjonstrening. Det vil også bli temaundervisning i oppfølgingsperioden. Undervisningene omhandler for eksempel fysisk aktivitet, kosthold, endringsprosesser og mestring.

Etter deltakelse i en slik gruppe, kan vi i samarbeid med Helsehuset tilby 3 måneders medlemskap for 800,- (verdi: 1335,-) om deltakerne er interessert i det.

Røyke-/snusslutt: Vi tilbyr individuell røyke- og snussluttveiledning til deg som ønsker å slutte å røyke. Dette er gratis.

Individuelle oppfølgingssamtaler for deg som ikke ønsker å delta på våre gruppetilbud, men ønsker å jobbe med endringer i kosthold, aktivitet eller røykeslutt på egenhånd.

Roede livsstilskurs: Målet for kurset er å formidle kunnskap om kosthold og trening, samt bruke motivasjonsverktøy slik at den enkelte får til en endring som varer over tid.

  • Et kurs for endring av levevaner med fokus på    motivasjon og mestring
  • Alle råd er basert på de offisielle anbefalingene
  • Kostholdet er familievennlig og lett å følge over tid
  • Oppfølging av vekt og andre aktuelle mål

Kurs i mestring av depresjon: Kurs som går over 10 kvelder hvor målet er å lære metoder og teknikker som kan benyttes for å forebygge eller mestre nedstemthet og depresjon.

Kurs i mestring av belastning: Kurs som går over 10 kvelder hvor målet er å bedre evne til å mestre belastninger i arbeidsliv og privatliv.

Søvnkurs: Kurset «Sov Godt» er for deg som tidvis eller ofte føler at du sover dårlig, og opplever at dette går ut over din daglige funksjon. Du kan også melde deg på om du bare ønsker å lære mer om søvn.

Kurs for eldre
 

Sterk og stødig: Fallforebyggende trening for hjemmeboende eldre som opplever ustøhet, men som klarer seg godt på egenhånd. Du må kunne bevege deg uten hjelpemidler utendørs.

Vi har stadig behov for flere instruktører for «Sterk og stødig» både i sentrum og i grendene våre. Lurer du på om dette kan være noe for deg? Ta kontakt med frisklivskoordinatoren for mer informasjon!

Hvem kan delta

Tilbudet ved Frisklivssentralen er tilgjengelig for alle som ønsker å endre vaner knyttet til fysisk aktivitet, kosthold, tobakk eller mestring. Tilbudene i Frisklivssentralen er forebyggende og spesielt rettet mot personer som står i fare for å utvikle livsstilssykdommer.

Hvordan få tilbud i Frisklivssentralen

For å delta ved Frisklivssentralen kan du få en frisklivsresept av for eksempel lege, fysioterapeut, bedriftshelsetjeneste eller NAV.

Det er også mulig å ta kontakt med oss ved Frisklivssentralen på eget initiativ.

Hva skjer når du har fått tilbud i Frisklivssentralen

1. Du har fått en resept eller tatt kontakt på eget initiativ.

2. Frisklivssamtale 1: vi kartlegger dine behov og mål, og legger en plan for perioden. Det gjøres fysiske tester som for eksempel veiing, midjemål og en enkel tredemølletest for å finne ditt fysiske utgangspunkt.

3. Du deltar i en eller flere av følgende tilbud. Se over eller brosjyre  (PDF, 3 MB)

4. Frisklivssamtale 2: Etter 3 måneder oppsummerer vi hvordan det har gått, og planlegger veien videre.

 

Hva koster det?

Priser frisklivssentralen
Tilbud Varighet Pris
DU-kurs i mestring 10 kurskvelder gratis
Søvnkurs for ungdom 4 uker gratis
Roede UNG (12-18 år) 12 kurskvelder 1500,-
Frisklivsgruppe 12 uker 400,-
Veiledning i røyke-/snusslutt individuelt tilpasset gratis
Individuelle oppfølgingssamtaler individuelt tilpasset gratis
Roede livsstilskurs 12 kurskvelder 3150,-
Kurs i mestring av depresjon 10 kurskvelder 600,-
Kurs i mestring av belastning 10 kurskvelder 600,-
Søvnkurs 4 uker 300,-
Sterk og stødig 1 time pr uke gratis

Priser gjelder i perioden 01.01.19 - 31.07.20

Hvem er vi i Frisklivssentralen

Klikk for stort bildeFrisklivssentralen i Sunndal har en frisklivskoordinator i 50 % stilling. Frisklivskoordinatoren samarbeider med andre tjenester i kommunen, næringsliv og frivillige for å tilby varierte kurs som bidrar til livsstilsendring og mestring.

Følg oss gjerne på vår Facebookside

Kontaktinformasjon

Frisklivssentralen
E-post
Mobil 907 12 193

Åpningstider

Åpningstider (kan variere, henvendelser kan eventuelt legges i postkasse):

Mandag: 08 – 15

Tirsdag: 12 – 15

Torsdag: 08 – 15

Adresse

Frisklivssentralen holder til på Helsehuset (Impulse)
Kaptein Drejers gate 43, 6600 Sunndalsøra