Mot nordavinden av Daniel Glattauer

Mot Nordavinden av Daniel Glattauer - Klikk for stort bilde Målgruppe: Voksne

Sidetall: 205

Mot Nordavinden er en moderne vri på den tradisjonelle brevromanen. I stedet for å korrespondere via brev skriver hovedkarakterene til hverandre via e-post. Det hele begynner med at Emmi Rothner, i et forsøk på å si opp et abonnement på et tidsskrift hun ikke lenger ser verdien av, feilsender en e-post. Hun feilsender flere faktisk. Fjerde gang er det en julehilsen det er snakk om, og i stedet for å ignorere e-posten som mange nok ville gjort sender språkprofessor Leo Leike et ironisk svar tilbake:

«Kjære Emmi Rothner, vi kjenner jo ikke hverandre spesielt godt, snarere tvert imot. Ikke desto mindre vil jeg gjerne få takke for din hjertelige og svært originale massemail! Nå er det slik at jeg elsker massemail til en masse jeg ikke selv er en del av. Mvh Leo Leike.»

Og slik starter det som skal bli en langvarig korrespondanse fylt med humor, varme, sårhet og lengsel.

Det tar ikke lang tid før Leo og Emmi blir fortrolige med hverandre, noe som fører til at de også blir mer personlige. Det faktum at de aldri har møttes i virkeligheten virker å gjøre det lettere for dem å betro seg til hverandre og det oppstår en nærhet mellom dem.

Vi får vite at Leo nettopp er kommet ut av et mislykket forhold, mens Emmi er tilsynelatende lykkelig gift med to stebarn. Man aner derimot at hun ikke er så tilfreds med tilværelsen sin som hun skal ha det til. Lengselen etter å møtes blir bare større og større jo mer tid som går, samtidig som det vokser seg frem en usikkerhet hos dem. For hva ville skjedd om de møtes? Hva hvis den de er på nett ikke samsvarer med den de er i virkeligheten?

Dette er en svært morsom og romantisk roman med intelligente og vittige karakterer. Boka er lettlest uten å være overflatisk eller klisjepreget. Den har en gjennomgående munter tone, men er også ganske sår til tider. I det hele en veldig interessant og fornøyelig dialog mellom to komplekse karakterer.
 

 

Reserver boka her.