Loveless av Alice Oseman

Loveless av Alice Oseman - Klikk for stort bilde Sidetall: 433

Målgruppe: Ungdom

Språk: Engelsk

Alice Osemans «Loveless» er en skeiv oppvekstroman som handler om det så mange ungdomsromaner handler om: å finne seg selv. «Loveless» skiller seg likevel ut fra mengden. En av årsakene er at den har en hovedkarakter med en legning som man ikke ser så ofte, verken i voksen- eller ungdomslitteraturen. Jeg føler ikke at jeg avslører for mye når jeg forteller at romanens attenårige protagonist, Georgia Warr, er aseksuell (det er ganske åpenbart om man leser bakpå coveret). Hun er bare ikke klar over det selv.

Vi møter Georgia kvelden før hun skal dra til universitetet hvor hun vil tilbringe de neste tre årene av sitt liv. Georgia har sett utallige romantiske komedier og sikkert lest hundrevis av fanfics med hjertevarme kjærlighetshistorier og alltid tenkt at en dag kommer dette til å skje henne. En dag vil hun finne den store kjærligheten. For det gjør vel alle? Denne kvelden begynner Georgia å lure på om hun er som «alle andre». Hun har nemlig aldri vært forelsket. Bare tanken på å kysse noen frastøter henne.

 

«I deleted Tinder from my phone, then hit play on About time again, wondering why picturing myself in any sort of romantic or sexual situation made me feel like I was going to vom and/or run a mile, while romance in movies felt like the sole purpose of being alive.»

 

På tross av dette bestemmer hun seg for å prøve å bli forelsket. Noe som vil få store konsekvenser.

Dette er som sagt en bok om å finne seg selv, men den handler også om så mye mer. «Loveless» er en varm og morsom bok om det å føle seg annerledes og utenfor, å lære seg å like seg selv for den man er, at romantikk ikke er alt som finnes i verden selv om media og masete besteforeldre kan få det til å virke sånn, og at vennskap ofte er sjukt undervurdert.

 

 

Reserver boka her.