Laura Dean driver og dumper meg av Mariko Tamaki og Rosemary Valero-O'Connell

Laura Dean driver og dumper meg av Mariko Tamaki og Rosemary Valero-O'Connell - Klikk for stort bildeMålgruppe: Ungdom

Sidetall:  289

Det er ikke alltid så lett å være forelsket. Det kan være tungt, vondt og det kan føles nokså utmattende. I "Laura Dean driver og dumper meg" settes det fokus på de vonde følelsene som kan komme av en forelskelse.

17 år gamle Frederica «Freddy» Riley er forelsket i Laura Dean. Den mest populære jenta på skolen. Laura Dean er derimot ingen kjærlig og omtenksom kjæreste. Hun er støtt og stadig utro og det har ført til at hun, før handlingen i det hele tatt har startet, allerede har dumpet Freddy to ganger. Likevel kommer hun alltid tilbake, og det gjør at Freddy ikke klarer å gi slipp på henne. Etter hvert som handlingen utvikler seg ser vi hvordan Freddy blir mer og mer usikker og miserabel som en følge av situasjonen hun befinner seg i. Forholdet til Laura gjør også at hun forsømmer vennene sine og de blir mer og mer distansert fra hverandre. 

"Laura Dean driver og dumper meg" handler om kjærlighet, men det er ikke en kjærlighetshistorie. Det er en sår og vond fortelling om hvordan det er å være forelsket i en som virker å være mer forelsket i seg selv, og at det å være forelsket i noen ikke nødvendigvis betyr at man er lykkelig sammen med de. I tillegg til å være sår og vond kan denne fortellingen også være noe frustrerende til tider. Som leser kan det nemlig være vanskelig å se hva det er ved Laura som gjør at Freddy tviholder slik på henne. På tross av dette fremstår romanen som en veldig troverdig skildring av et usunt forhold. På en måte er det vel også passende at man som leser blir litt frustrert med tanke på hvor frustrerende det må være å befinne seg i en slik situasjon. Slutten er imidlertid svært tilfredsstillende!

Tegneserieromanen er illustrert av Rosemary Valero-O’Connell. Valero-O’Connell er en meget dyktig illustratør med en veldig tiltalende tegnestil. Effektiv bruk av farger og gjennomtenkte valg av bildeutsnitt gjør det mulig å forstå hva karakterene tenker og føler uten at det sies rett ut, noe som utvider tekstens tolkningsmuligheter. Mange av sidene er også nydelig komponert og er rett og slett en fryd å se på.

 

 

Reserver boka her.