Kunsten å feike arabisk av Lina Liman

Kunsten å feike arabisk av Lina Liman - Klikk for stort bildeMålgruppe: Voksne 

Sidetall: 330

Dette er en av de bøkene jeg får lyst til å kaste etter folk i håp om at de leser den.

«Kunsten å feike arabisk» handler om Lina Limans liv med autisme. Hennes liv som jente med autisme. I trettito angstfylte år levde hun med denne funksjonsvarianten uten at hun visste om det. Som hun forklarer i boka er ikke dette uvanlig når det kommer til jenter med denne diagnosen. Mange av de er så flinke til å feike «normale» væremåter at det tar langt tid før det oppdages at de har autisme. Hvis det oppdages i det hele tatt. 

Dette er like mye en bok om autisme som det er en selvbiografi. Lina veksler mellom kapitler hvor hun tar for seg livet sitt i kronologisk rekkefølge og kapitler hvor hun bruker eksempler fra eget liv til å skrive litt mer generelt om emnet. Resultatet er en bok som er like lærerik som den er hjerteskjærende. Og hjerteskjærende er den i aller høyeste grad.

Lina har hatt det veldig, veldig tungt. Selv om hun som liten jente ikke var klar over sin egen diagnose kjente hun likevel på følelsen av å være annerledes. En følelse som bare vokste seg større jo eldre hun ble. I løpet av livet har hun slitt med store mengder angst, tvangstanker og spiseforstyrrelser. Etter hvert som jeg kom lengre og lengre ut i boka ble jeg veldig takknemlig for disse kapitlene hvor hun skriver om spesifikke aspekt ved diagnosen sin. De ble som et lite avbrekk fra den stadig mer håpløse tilstanden hun befant seg i. 

En veldig sterk bok om et viktig tema som flere folk nok burde vite mer om. Anbefales på det sterkeste!

 

 

Reserver boka her.