Toppmeny

Vi har starta stryking i Jordalsgrenda.

I dag har vi starta stryking i Jordalsgrenda av ørret fra Batnfjord og Litledalselva. Det er alltid spennende å se hvor mange familier vi får inn fra hver stamme, hvert år. Etter de første strykingene, kan vi være litt mer spesifikke når vi samler inn stamfisk. 

Bedøvd fisk som skal merkes. Inger Helene Sira

For eksempel. i Batnfjordselva trenger vi nå å få tak i mer hannørret, mens Litledalselva mangler hunnørret.  Vi håper på bedre vær og vannføring, slik at lysfiskekvelder kan arrangeres. Årets høst har vært ekstremt våt! 

Her er en kort snutt av stryking.

Vegard og Svein merker fisk. Inger Helene Sira

I tillegg til stryking, ble all fisk merka i dag.  Det hender seg at vi får inn fisk i sperra eller ellers som har diverse naturlige og menneskeskapte skader. I dag fant vi en fisk som muligens har blitt løfta etter sporen og dermed har knekt ryggen.  Men det kan også være andre årsaker.

Denne hadde en stygg ryggskade. Inger Helene Sira

Uavhengig av årsak, så er det veldig viktig å huske på at man må holde fisken riktig dersom man ønsker å ta bilde før den slippes ut igjen! 

Ei hoe og en hanne fra Litledalen - en ny sjøørretfamilie til genbanken. Inger Helene Sira Stryking av hunnfisk Inger Helene Sira

Det kommer snart ei oppdatering fra fiskesperra også!