Det ble totalt fanget 616 fisk i sperra, hvorav 350 var merket som laks og 420 var merket som sjøørret. Dette inkluderer sjøørreten som ble fanget av Molde Jeger- og fiskeforening. 348 sjøørret ble saltbehandlet og flyttet ovenfor sperra. Etter sesongen 2020 er det nå 100 familier av Drivalaks i genbanken, og målet for prosjektet har vært å legge inn 90 familier. Derfor skal det ikke samles inn Drivalaks til genbanken i år, men den skal likevel merkes og gentestes for statistikken. Saltbehandling av sjøørret vil fortsette som før, og samarbeidet med Molde Jeger- og fiskeforening skal videreføres. Det er planlagt åpning av trappa og fangsthuset 23. juni.
Fisketrappa
Inger Helene Sira
De frigjorte ressursene vil gå inn i stamfisket som foregår i de øvrige elvene og stamfisket starter normalt senere enn i Driva.
For Litldalselva skal det samles inn sjøørret som i fjor. Det gode samarbeidet med Sunndal jeger- og fiskeforening fortsetter også i år.
En betydelig innsats skal legges inn i stamfisket i Usma, og forhåpentligvis klarer man å sikre et enda høyere antall laks til reetableringen. Det står ikke bra til med Usmalaksbestanden. Grunneierlaget i Øksendal har stengt elva for ordinært fiske i år og vil kjøre på med innsats inn i stamfisket, som er veldig gledelig for laksen og sjøørreten i Usma.
I Batnfjordselva vil det fortsatt bli samlet inn laks og sjøørret til genbanken. Her er skal det gode samarbeidet med lokale krefter, med Egil Magne Harstad i spissen, fortsette som før.
SJFF på tur til stamfiske i Litldalselva!
Inger Helene Sira
Henting av fisk i Batnfjordselva
Inger Helene Sira
Usmagjengen i fullt arbeid.
Inger Helene Sira