Toppmeny

Flinke og engasjerte 7. klassinger i Batnfjord

Noe av det mest givende med denne jobben er å få samarbeide med barn og unge. Å ta vare på naturen og hvordan vi kan bidra til å bevare naturmangfoldet er viktig for alle generasjonene. I Batnfjord har vi vært så heldige å få hjelp av en gjeng engasjerte 7. klassinger på stamfiske.

Lærer Helge Ørteigen, en ivrig fisker og lærer har lagd et prosjekt i naturfag for elevene sine. De har vært ute i elva og hjulpet til å samle inn stamfisk til oss. Egil M. Harstad, Elveierlagsleder har også vært involvert og lagt til rette med bur.

Da jeg og Tor skulle hente fisken, var vi så heldige å få møte dem og jeg kunne fortelle dem litt mer om prosjektet og hva vi driver med utover innsamling til genbank. Vi snakket om parasitten "gyro", saltbehandling og artsbestemmelse, og de ble etter hvert drevne på å skille laks og ørret! 

Hvilken art er dette? Privat

Ett par uker etter dette, ble jeg invitert på naturfagstime. Der fikk jeg vise fram litt kart og bilder. Jeg tok med skjellprøvekonvolutter, merkepistol og merker med nr., slik at de fikk se litt på utstyret vi bruker. 

De fikk med seg en konvolutt hjem, slik at de kunne se på hvilken informasjon vi fyller ut og hvor skjellene med riktig informasjon blir tatt.

Historien om ørret nr. 647 Helge Ørteigen Hvilken hyggelig skapning er dette?? (Altså den bak den lokale koordinator'n) Helge Ørteigen

Nå har jeg utfordret dem på å skrive en artikkel til Drivaregionen om arbeidet. Kanskje de også vil bli med å sette ut overskuddsrogn i vår, om det blir anledning til det? 

Tidens krav har skrevet en flott artikkel om arbeidet de har gjort. Det er pluss-artikkel, men den finnes her.

De har også vært intervjuet på NRK møre og romsdal Radio om prosjektet.

FOR EN DYKTIG GJENG :)