Toppmeny

Åpning av trappa 2023

Fredag den 21. juli satte vi vann i trappa før årets sesong. Nå blir det noen uker med åpent fangsthus før andregangsbehandlinga av Drivaregionen tar til. Vi er spente på når og hvor mye fisk som kommer til oss denne sesongen!

Her settes vannet på! Inger Helene Sira

Denne sesongen har vi fått gjort mye vedlikeholdsarbeid på anlegget, blant annet beisa fangsthus og epoxy-behandlet kummer og trapp. Heldigvis ble ikke anlegget påvirka av de rashendelsene i området, utover at noe vann med finsedimenter har kommet via riksveien og nedover. I tillegg kom det finsedimenter med vannet over rista når raset på øversida gikk. Disse sedimentene dro videre nedover elva. 

Det er alltid kjempespennende i tida etter vannet i trappa slås på. Spørsmål som "når kommer fiskene, hvor mye kommer, hvor mye sjøørret er det i år, hvor stor er de største laksene osv", melder seg raskt på.

Tre dager etter åpning er det kun en fisk som har kommet inn i fangsthuset, men det kommer vel noen flak med litt mer regn og økt vannføring i elva.

Det som er sikkert, er at vi så masse fisk i området i går - til og med to som hoppa! Fantastisk syn!

Nå holder vi på å elfiske sidebekker til Driva før behandling. Det er også veldig kjekt å se at de bekkene som ble rotenonbehandla i fjor allerede har masse yngel fra gytinga etter behandlinga, samt at flere av de som ble flytta ut i fjor, er kommet tilbake. Jeg skriver litt mer om det senere :)

Vannet går i trappa! Inger Helene Sira

 

Svein, Tor og Esben kikker etter fisk under brua. Inger Helene Sira