Forhåndsstemming

Valglokale - Klikk for stort bildeValglokale

Det er mulig å forhåndsstemme fra 1. juli til og med 8. september. I Sunndal avholdes forhåndsstemming (institusjonsstemmegivning) ved Sunndal helsetun, Øran aktivitetshus og ved Sunndal vidaregående skole. Det er også mulig å stemme hjemmefra for personer som av helsemessige årsaker ikke kan komme seg til valglokalene. 

Tidligstemming fra 1. juli

Tidligstemming i perioden 1. juli til 9. august er et tilbud til velgere som ikke har mulighet til å stemme i den ordinære forhåndsstemmeperioden eller på valgdagen.

I Sunndal kommune kan tidlig forhåndsstemming skje på servicekontoret i rådhuset innenfor åpningstida, kl 09.00-15.00.

Forhåndsstemming fra 10. august

Ordinær forhåndsstemming fra onsdag 10. august til fredag 8. september, mellom kl 09.00 og 15.00 ved servicekontoret på rådhuset.

Du kan forhåndsstemme i hvilken som helst kommune i landet. Din stemme blir da sendt til din hjemkommune. Husk at stemmen må nå fram til hjemkommunen din innen tirsdag 12. september kl 17.00. Du bør derfor være ute i god tid.

Husk valgkort og legitimasjon når du skal stemme!

Institusjonsstemmegivning

Alle kommuner er lovpålagt å avholde forhåndsstemmegivning på helse- og omsorgsinstitusjoner. I tillegg oppfordres kommunene til å avholde forhåndsstemmegivning på andre institusjoner.

I Sunndal avholdes forhåndsstemmegivning ved

  • Sunndal helsetun, mandag 28. august, kl. 11.00–13.00
  • Sunndal vidaregående skole, torsdag 31. august, kl. 11.00–13.00
  • Øran aktivitetshus, fredag 1. september, kl. 11.00–13.00
     

Hjemmestemming (ambulerende stemmegivning)

Personer som på grunn av sykdom eller uførhet ikke kan avgi forhåndsstemme på ordinært vis, og som ikke bor på helsetunet, kan søke valgstyret om å få avgi stemme hjemme.

Hjemmestemming vil skje i perioden 28. august til 8. september. 
Frist for å søke er torsdag 7. september. 

Du kan søke om hjemmestemming ved å ta kontakt pr. telefon, eller sende inn søknadsskjema under, eller en e-post med opplysningene som etterspurt i skjema.

Søknadsskjema hjemmestemming. (PDF, 180 kB)