Tilbud på biblioteket

Biblioteket legg til rette for og ordnar til mange ulike arrangement, aktivitetar og samlingar jamt gjennom året. Somme av desse går til faste tider, medan andre er tilbod du kan nytte heile tida.

Les meir om tilboda og arrangementa under.

Leksehjelp

Klikk for stort bildePå biblioteket kan du få hjelp til leksene kvar veke. 

Somme tider er det godt å få hjelp og rettleiing med leksene. Eller berre gjere dei saman med nokon andre. På biblioteket kan du no få hjelp til leksene to dagar i veka.

Leksehjelpen skal vere ein møteplass der du kjenner på meistring, motivasjon og godt læringsmiljø. På leksehjelpen møter du dei tilsette på biblioteket som vil stø deg i arbeidet med leksene.

 

For 5.–7. klasse kvar måndag kl. 14–15.

For 3.–4. klasse kvar tysdag kl. 14–15.

 

Ynskjer du å vete meir om leksehjelpen, kan du kontakte biblioteket.

Lesestund for de minste

Klikk for stort bildeVi leser bildebøker for de minste barna hver lørdag. 

Hver lørdag kl. 11

 

Vi leser bildebøker for de minste barna hver lørdag. Bli med inn i litteraturens magiske verden og opplev nye bøker sammen med oss. En litterær opplevelse for barna – og de voksne.

Høytlesning har språkstimulerende effekt, og er en trivelig aktivitet både for den som leser og den som hører på. Gjennom litteraturen kan barna øve opp sine sosiale ferdigheter, og evnen til å forstå og leve seg inn i andres situasjon. Her får barna og de voksne felles leseopplevelser.

Vi ønsker alle barn og voksne velkommen til biblioteket!

Kulturlunsj på biblioteket

Klikk for stort bildeVi inviterer alle som jobber eller er interessert i kultur og frivilighet til en trivelig lunsj med oss. 

Andre tirsdag hver måned kl. 11.30–12.30

 

Vi inviterer alle som jobber med kultur og frivillighet til en trivelig lunsj med oss.

Kjenner du noen som burde være med? Dra dem med deg, ta med matpakka og kom!

Litterært pusterom

Klikk for stort bildeLes i samvær med andre, med samtale i fellesskap undervegs og etterpå. Inga førebuing trengst. 

Tredje onsdag kvar månad kl. 18–20 på biblioteket.

 

Likar du å lytte til og prate om gode tekstar saman med andre?

Litterært pusterom handlar om å lese i samvær med andre, med samtale i fellesskap undervegs og etterpå. Ein leseleiar frå biblioteket vel ut litteratur, les og leiar samtalen. Vi les gjerne novelle, dikt eller båe delar. Inga førebuing trengst – tekst får du utdelt når du kjem.

Lesing og samtale er etter metoden Shared Reading. Torgeir Brun frå biblioteket leiar seansen.

Vi ynskjer alle velkomen til ei triveleg stund med litteratur og den gode samtale i fokus. Vi serverer kaffi, te og noko godt attåt.

DigiHjelp

Klikk for stort bildeTrenger du hjelp med datamaskin, mobiltelefon eller nettbrett? Fortvil ikke – biblioteket hjelper deg. 

Hver tirsdag og onsdag mellom kl. 14.00 og 16.00.

 

Trenger du hjelp med datamaskin, mobiltelefon eller nettbrett? Synes du symbol på nett er vanskelige å forstå? Hvordan finne informasjon? Hva er cookies? Scrolle?

Fortvil ikke – biblioteket hjelper deg!

Vi hjelper nettopp deg med dine digitale utfordringer. Kan vi ikke svare på alt, veileder vi deg videre til annen hjelp.

Brettspel på bibben

Klikk for stort bildeTak med ein ven eller kom åleine for ein runde eller to med brett- og kortspel. 

Spel brett- og kortspel!

 

Biblioteket har om lag 25 brett- og kortspel i ulike variantar, der alt frå strategi, familiespel og klassikarar er blant utvalet; mellom anna Ludo, bildelotto, Millionær, Risk, Ticket to Ride, Labyrinth, Uno og mange fleire.

Dette er eit lågterskeltilbod der ein kan møtest uforpliktande til morosame og utfordrande spel. Tak med ein ven eller kom åleine alle dagar biblioteket er ope.

Alle er velkomne og tilbodet er naturlegvis gratis!

Kinotek

Klikk for stort bildeBiblioteket syner gode filmar fyrste måndag i månaden. 

Sjå film (omlag) fyrste måndag kvar månad!

 

Biblioteket har tinga lisens til å syne film, og det gjer vi i Keila på Sunndal kulturhus. Gjennomføring og val av film er det ein eigen filmkomité som står for, og i denne komiteen kan alle som vil bli med. 

Vil du vere med å velje filmane vi skal syne, kan du komme med forslag til oss ved å vitje biblioteket, Fjesbok-sida vår eller bli med i filmkomiteen. Tak kontakt for å melde interesse!

Filmane vi er lisensiert til å syne finn du på Filmrommet.no

 

Fyrste måndag kvar månad kl. 19.30 | Keila, Sunndal kulturhus

............................................................................................................................................................................................................

Program mars–juni 2021

 

15. mars

Døden på Oslo S

Eva Isaksen | 1990 | 1t 39 min | Norge

Ungdomsfilm basert på Ingvar Ambjørnsens roman med samme navn i den populære serien om radarparet Pelle og Proffen. Sammen med Pelle og Proffen får vi et blikk inn i tilværelsen til ungdom som lever livene sine på gata og i kondemnerte gårder med stoffmisbruk og prostitusjon. Filla og Stein vanker i miljøet, men bor på et guttehjem der forstanderen har skumle opplegg på gang. Pelle treffer Lena og forelsker seg. Men Lena har et problem, et stort problem, og en dag forsvinner hun. Sammen står Pelle og Proffen foran nye mysterier. Og med god støtte i Pelles foreldre greier de også å hjelpe Lena. Døden på Oslo S er en film om vennskap og om å ta ansvar for hverandre.

Amanda for beste barne- og ungdomsfilm 1991.

 

5. april

Matteusevangeliet

Pier Paolo Pasolini | 1964 | 1t 30min | Frankrike/Italia

Ved en berglendt, gyllen kyststripe forkynner Jesus sin lære, hovedsakelig gjennom lignelser. Han tiltrekker seg disipler; han er streng, brysk og krevende. Han kommer med sverd, ikke fred, sier han. Han har det travelt og flytter fra sted til sted nær Genesaretsjøen, der han iblant samler folkemengder og iblant blir jaget bort. Lignelsene hans handler ofte om makthaverne, så han og hans lære får oppmerksomhet fra fariseerne, yppersteprestene og de eldste. De legger planer for å få ham arrestert, pisket, ført for retten og korsfestet, slik han profeterte for sine tilhengere. Etter sin død viser han seg for disiplene og gir dem sine siste instrukser.

Filmen ble tildelt “århundrets” Andreaspris under Amanda-festivalen 1995, som “den film som gjennom tidene best har fremstilt de bibelske fortellingene på høyt kunstnerisk nivå”. Matteusevangeliet er hyllet av kritikere som Pier Paolo Pasolinis mesterverk.

 

3. mai

Louder Than Bombs

Joachim Trier | 2015 | 1t 44min | Danmark/Frankrike/Norge/USA

Tre år etter fotografen Isabelle Reed's død i det som tilsynelatende var en bilulykke, må enkemannen Gene fortelle sin yngste sønn Conrad hva som egentlig skjedde. Han ber sin eldste sønn Jonah om å komme hjem for å hjelpe, men istedenfor vender han seg mot ham. Jonah har sitt eget bilde av sin mor og er ikke villig til å gi det opp.

Med et slående billedspråk og innsiktsfulle karaktertegninger forteller Louder Than Bombs en sterk historie om løsrivelse og samhold i en moderne familie

Louder Than Bombs deltok i hovedkonkurransen på filmfestivalen i Cannes 2015 som første norske film på 36 år.

 

7. juni

It Was Fifty Years Ago Today... St. Pepper and Boyond

Alan G. Parker | 2017 | 1t 53min | Storbritannia

Det mest inflytelserike albumet i pophistorien, Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band, feirer i 2017 50-årsjubileum. Denne Beatles-dokumentaren er full av sjelden arkivmateriale samt nyinnspilte intervjuer. Bli med på den sanne historien om plata som gjenoppfant rocken, og begynte 60-tallets musikalske revolusjon.

Litterær leveranse

Klikk for stort bildeKan ikke du komme til bøkene, må bøkene komme til deg. Kontakt biblioteket for å få litterær leveranse. 

Kan ikke du komme til bøkene, ja, da må bøkene komme til deg.

Sunndal folkebibliotek frakter derfor bøker hjem til deg som ikke kommer deg så lett til biblioteket. For å bestille kan du reservere som vanlig via Meg & Mitt. Du kan også sende e-post til biblioteket@sunndal.kommune.no eller ringe tlf. 901 35 785 mellom kl. 9 og 16 hverdager og oppgi følgende informasjon:

 

*Ønsket litteratur – ikke fjernlån

*Ditt navn og lånernummer

*Leveringsadresse

 

Vi leverer første tirsdag hver måned. Vi gir deg bøkene personlig eller henger dem i en pose på døra di hvis du ikke er hjemme. Er været dårlig og vi finner det uforsvarlig å henge bøkene på døra, forsøker vi å legge dem i postkassa di. Bøkene låner du frem neste leveranse eller lenger hvis du trenger det.

PC og trådlaust nett

Klikk for stort bildeIllustrasjonsfoto: PC og trådlaust nett. 

Vi tilbyder gratis tilgang til internett frå datamaskinene på biblioteket og via trådlaust nett.

 

Reglar for bruk av datamaskin

  • Du kan nytte datamaskin so lenge du vil, men blir det kø må du byte viss du har nytta maskina over 30 minutt. Er alle maskinene opptekne må du vente.
  • Mat, drikke og snop er ikkje tillate ved datamaskinene.
  • Tak omsyn til dei kring deg. Bruk hovudtelefon viss du treng lyd. Hugs å take dei av viss du skal tale med andre.
  • Nettstader med rasistiske ytringar, pornografi og vald er ikkje tillate.

Brot på reglane kan føre til bortvising frå datamaskinene.

Utskrift og kopi

Du kan skrive ut frå publikums-PC-ane i biblioteket. Skrivaren støtter berre utskrifter i svart/kvitt. Utskriftene kjem bak skranken, du må derfor kontakte dei tilsette for å få utlevert utskriftene. Kontakte dei tilsette må du òg gjere viss du treng ein kopi. Vi kan attestere kopiar viss du treng det.

 

Prisar

Utskrift og kopi A4 og A3 kostar kr 5,– per femte side

Skann kostar kr 10,– per femte side

Betal med Vipps

Klikk for stort bildeVipps-menyen til biblioteket. Du må vise fram kvittering for å stadfeste betaling.  

Du kan betale for deg ved hjelp av Vipps. Betalinga blir ikkje registrert automatisk i systemet til biblioteket, so hugs og vis kvittering når du vitjar, slik at vi kan stadfeste at du har betalt.

Kontaktinformasjon

Biblioteket
E-post
Telefon 901 35 785