Koronasertifikat

Koronasertifikat Koronasertifikatet viser om du er vaksinert, om du er immun etter å ha hatt covid-19-sykdom og resultatet hvis du har negativ koronatest. Koronasertifikatet er i utgangspunktet digitalt, og er tilgjengelig via pålogging på helsenorge.no. Det anbefales at alle som kan, bruker den digitale løsningen.

Sjekk om opplysningene stemmer
Er du vaksinert, kan det være lurt å sjekke koronasertifikatet og om opplysningene stemmer. Dersom vaksinen ikke kommer opp i sertifikatet, kan du ta kontakt på vaksinasjonstelefonen slik at vi kan registrere den/korrigere feilen.

Når trenger du koronasertifikat?
Du trenger ikke koronasertifikat med mindre du skal ut og reise til land som krever koronasertifikat for innreise, for å unngå karantene når du reiser inn i Norge, eller om du ønsker å delta på større arrangementer eller kystcruise med krav om koronasertifikat.

Gyldighet
Det digitale koronasertifikatet oppdaterer seg automatisk, og har 90 dagers gyldighet til enhver tid. Det er ikke nødvendig med utskrift av sertifikatet hvis du har dette digitalt. Hvis du likevel ønsker en utskrift ber vi om at du ordner dette selv.

Ikke digital bruker?
Dersom du ikke har mulighet til å laste ned eller bruke sertifikatet digitalt, kan du få hjelp av Helfo til å få tilsendt dette i posten.

Les mer om koronasertifikat på helsenorge.no.