Koronasertifikat

KoronasertifikatKoronasertifikatet viser om du er vaksinert, om du er immun etter å ha hatt covid-19-sykdom og resultatet hvis du har negativ koronatest. Koronasertifikatet er i utgangspunktet digitalt, og er tilgjengelig via pålogging på helsenorge.no. Det anbefales at alle som kan, bruker den digitale løsningen.

Koronasertifikat ble innført innenlands 19. november, og fra og med 1. desember ble norsk kontrollside i koronasertifikatet gjenopptatt.

Formålet med innenlands koronasertifikat er å kunne holde samfunnet mer åpent. Det kan brukes lokalt i kommuner som har fattet vedtak om bruk av dette, og som ønsker å gi lettelser i smitteverntiltak.

Koronasertifikatet har to kontrollsider – en for bruk innenlands og en for bruk i utlandet og ved grensepassering.

Les mer om og last ned koronasertifikat på helsenorge.no

Sjekk om opplysningene stemmer
Er du vaksinert, kan det være lurt å sjekke koronasertifikatet og om opplysningene stemmer. Dersom vaksinen ikke kommer opp i sertifikatet, kan du ta kontakt på vaksinasjonstelefonen slik at vi kan registrere den/korrigere feilen.

Gyldighet
Du vil få et gyldig sertifikat hvis en av de tre komponentene (vaksinasjon, immunitet eller negativt prøvesvar) oppfyller kravene i regelsettet. Det er forskjell på hva som gir et gyldig sertifikat, og hvor lenge sertifikatet er gyldig (teknisk gyldighet). Både digitale og analoge versjoner av sertifikatet har en begrenset varighet (teknisk gyldighet) på inntil 90 dager fram i tid. 

Ikke digital bruker?
Dersom du ikke har mulighet til å laste ned eller bruke sertifikatet digitalt, kan du få hjelp av Helfo til å få tilsendt dette i posten.