Tøybleieordningen

Sunndal kommune har innført tilskuddsordning for kjøp av tøybleier. Vi arbeider for økt gjenvinning og reduserte avfallsmengder, og siden engangsbleier kan ikke resirkuleres, er bruk av tøybleier et viktig bidrag i dette arbeidet.

Dette kan du få

Du kan få et engangstilskudd på kr. 1.500,- pr. bleiebarn.

Slik får du tilskudd

Fyll ut søknadsskjemaet, legg ved kvitteringer for kjøp av bleier, samt kontonummer for utbetaling av tilskudd og send inn. Søknadene behandles fortløpende.  

Fordeler med tøybleien

100% bomull er behagelig for barnet. Det er et naturlig materiale som er mykt og gir god lufting. Tøybleier gir ingen allergisk reaksjon og kan forhindre bleieutslett.

Engangsbleier gir 60000 tonn ikke resirkulerbart avfall hvert år! De er tungt nedbrytbare og "berget" bare vokser og vokser. Det kan ta opptil 500 år før en engangsbleie er brutt ned.

Tøybleier koster mindre enn papirbleier. Gjennom 3 år kan du spare opptil 8.000 kroner. 

Valg av bleie

Det finnes mange forskjellige typer tøybleier på markedet i dag. Alle har sine fordeler og ulemper, så det er vanskelig å anbefale èn type.

Brettebleier er tøystykker som brettes i bleieform før de tas på. De er økonomisk i bruk, tørker raskt og kan brukes hele bleieperioden. Til brettebleier trenger du også innlegg og sperrelag. Sperrelag er en bukse som settes utenpå bleien. Disse er ofte i lanolisert ull eller fleece.

Formsydde bleier ligner engangsbleier i formen. Til disse trenger du også ekstra innlegg og sperrelag.

Lommebleier har sperrelag utenpå, men her vil du trenge ekstra innlegg.

Alt-i-ett bleier. Som navnet tilsier er bleiene nettopp det. Her er det både innlegg sydd fast i bleiene og sperrelag utenpå. 

Kontaktinformasjon

Sunndal kommune
E-post
Telefon 71 69 90 00

Betjent sentralbord: 09.00 - 15.00

Åpningstider

Mandag – fredag: 08.00–16.00 (15.00 sommer)

 

Sommer- og vintertid

Sommertid: 1. mai - 31. august

Vintertid: 1. september - 30. april

Adresse

Postadresse
Postboks 94, 6601 Sunndalsøra

Besøksadresse
Sunndal rådhus, Romsdalsvegen 2, Sunndalsøra