Informasjon om eiendomsskatt for 2021

Klikk for stort bildeEiendomsskatt 2021Eiendomsskattekontoret sender i uke 6 ut informasjon om eiendomsskatt for Sunndal kommune. Alle eiendomshavere vil i første omgang få et generelt infoskriv om eiendomsskatt, og i uke 7 sendes selve skatteseddelen ut.

Nytt i år er at kommunen tar i bruk Skatteetatens boligverdier som eiendomsskattegrunnlag. For 2021 er det boligverdi for 2019 som benyttes. Klage eller endring på boligverdi skal sendes Skatteetaten og ikke kommunen.

Selve skattesatsene er på samme nivå som tidligere, 3 promille for bolig og fritidseiendommer og 7 promille for øvrige eiendommer. Nytt fra i år er også at eiendomsskatten vil bli fakturert fire ganger i året. Første faktura sendes ut i slutten av februar med forfall 20. mars.

Økonomisjef Bjørn Flemmen Steinland og økonomikonsulent Ingrid Berset Lien klargjør nå for utsending av nærmere 3000 infoskriv og skattesedler. Infoskrivet sendes ut først, og er generell informasjon om eiendomsskatt. Skatteseddelen kommer en uke senere, og viser grunnlaget for eiendomsskatt for din eiendom. Faktura kommer i slutten av februar, og eiendomsskatten faktureres sammen med andre kommunale avgifter.

Se infoskriv om eiendomsskatt her. (PDF, 435 kB)

Se eiendomsskattelister til ettersyn.

Alt dette sendes ut digitalt, det betyr at den kommer i din digitale postkasse dersom du har det, eller i Altinn dersom du ikke har opprettet digital postkasse. Så følg med i din digitale postkasse framover!  For de som ikke har digital postkasse, vil posten sendes som vanlig post dersom den ikke åpnes i Altinn innen tre dager.  -Vi oppfordrer alle til å opprette digital postkasse og å lese posten digitalt, sier Steinland og Lien.

Les mer om digital post.

Les mer om eiendomsskatt i Sunndal kommune. 

Kontaktinformasjon

Sunndal kommune
E-post
Telefon 71 69 90 00

Betjent sentralbord: 09.00 - 15.00

Åpningstider

Åpningstider mandag - fredag:

Rådhuset: 09.00–15.00 

Sentralbord/servicekontor: 09.00 - 15.00

Adresse

Postadresse
Postboks 94, 6601 Sunndalsøra

Besøksadresse
Sunndal rådhus, Romsdalsvegen 2, Sunndalsøra