Organisasjon og medarbeidere

Sunndal kommune sin administrasjon er organisert i 5 stabsavdelinger og 8 tjenester med følgende organisering: 


Organisasjonskart 2021 

Årsverk pr. tjeneste og stab

  2021 2020
Helse- og omsorgstjenesten 193 251
Grunnskoletjenesten 130 142
Barnehagetjenesten 91 99
Helsetjenesten 90 33
Innvandrertjenesten 16 21
Kulturtjenesten 23 21
Kommunedirektøren inkl. staber 33 32
NAV Sosial 15 15
Tekniske tjenester 61 66
SUM 652 680

 

  2021 2020
Andel menn 19% 18%
Andel kvinner 82% 81%
Gjennomsnittlig stillingsstørrelse    
- menn 88,1% 88,5%
- kvinner 83,5% 86,8%

 

Sykefravær 

Sunndal kommune har et samlet sykefravær for 2021 på 8,4%, noe som er høyere enn målet på 6%. Organisasjonen har jobbet svært aktivt med arbeidsmiljø og sykefravær. Pandemien har gjort at 2021 har vært et annerledes og har påvirket fraværet. 

2017 – 6,8
2018 – 8,7
2019 – 7,4
2020 – 7,1
2021 – 8,4

Likestilling

Kommunen har ingen særskilt plan for likestilling knyttet til kjønn, etnisitet og funksjonsevne, men det har likevel fokus på disse temaene i bl.a. ansettelsesprosessene. En av målene i lønnspolitikken er lik lønn for likt arbeid. Som IA-bedrift er det også særskilt fokus på etnisitet og funksjonsevne. Universell utforming av bygg og uteområder står sentralt i alle byggeprosjekt i kommunen. Fra 2022 vil kommunen systematisere dette arbeidet. 

Sunndal kommune har fokus på å ivareta alle ansatte, samt ta et samfunnsansvar med hensyn til å behandle alle likeverdig uavhengig av funksjonsevne, kjønn, religion, politisk ståsted, seksuell orientering eller etnisk bakgrunn. Innenfor kommunens tjenesteområder er det brukere med ulik bakgrunn, og for å ivareta disse brukerne har det vært praksis å rekruttere ansatte med ulik språkkompetanse og erfaring fra ulike kulturer. Blant våre medarbeidere er det et mangfold av religioner og etnisk bakgrunn, samt ulik funksjonsevne. 

Sunndal kommune har høy kvinneandel, noe som er typisk for kommunesektoren. De store fagområdene oppvekst og helse og omsorg, har stor andel av tradisjonelt kvinnedominerte yrker. 

Avlønning skal gjøres i henhold til ansvar og kompetansekrav i den aktuelle stilling. I den grad kvinner er noe lavere avlønnet enn menn samlet sett, så er det fordi det er overvekt av kvinner i stillinger som er på et lavere lønnsnivå og overvekt av menn i stillinger som er på et høyere lønnsnivå. Arbeidsgiver vil i lønnsforhandlinger påse at det er likhet ved lik stilling, ansvar og kompetanse. 

Heltidskultur

Heltidskultur har vært en av de store prioriterte satsningsområdene i 2021. Det er lagt ned et omfattende arbeid fra ledere, tillitsvalgte, medarbeidere og stabsfunksjoner som har bidratt til stor endring i hvordan man tenker nytt rundt hvordan tjenestene og arbeidstiden organiseres. Det er gjort både organisatoriske grep og økt innsats knyttet til turnusplanlegging. Det er skapt et større forståelsesbilde av nødvendigheten av heltidskultur. Gjennomsnittlig stillingsstørrelse på kommunenivå er 87,3%. Denne har økt fra 83,8% ved starten av året og fra 80,7% i april 2020. Gjennomsnittlig stillingsstørrelse for den faste arbeidsstokken er i realiteten noe høyere da bl.a. studentstillinger, sommervikarer og nødvendig deltid (bl.a. delvis uføregrad) vil trekke i negativ retning.  

Inkludering og mangfold

Kommunens lange erfaring med inkludering og mangfold gjør oss godt rustet til å ivareta alle ansatte, samt ta et samfunnsansvar, med hensyn til å behandle alle likeverdig uavhengig av funksjonsevne, kjønn, religion, politisk ståsted, seksuell orientering eller etnisk bakgrunn. Innenfor kommunens tjenesteområder er det brukere med ulik bakgrunn, og for å ivareta disse brukerne har det vært praksis å rekruttere ansatte med ulik språkkompetanse og erfaring fra ulike kulturer. Blant våre medarbeidere er det et mangfold av religioner og etnisk bakgrunn, samt ulik funksjonsevne.