Videolegevakt fra 10. februar

Klikk for stort bilde Fra nyttår går Sunndal inn i Molde interkommunale legevakt sammen med Aukra, Hustadvika, Molde og Rauma. I dette samarbeidet skal flere av kommunene etablere og teste ut videokonsultasjoner for å kompensere for økt reiseavstand.  Dette skal settes i verk på nyåret i kommunene Sunndal, Rauma, Aukra og Midsund. Videolegevakt i Sunndal har oppstart 20. februar (noe utsatt i forhold til opprinnelig plan).

Videolegevakt i Sunndal har oppstart 10. februar (noe utsatt i forhold til opprinnelig plan).

Slik blir den nye legevaktordningen

Lokal legevakt med begrenset åpningtid

I Rauma, Sunndal og Eidsvåg opprettholdes lokal legevakt med begrenset åpningstid.

Åpningstider i Sunndal :

Mandag til fredag kl. 19-21

Lørdag og søndag kl. 12-15

Videolegevakt utenom åpningstid

Utenom åpningstiden for fastlegen og lokal legevakt er det opprettet videolegevakt på Sunndal Helsetun.

Videolegevakt er et legevaktrom hvor en sykepleier tar imot pasienten, tar prøver og målinger og oppretter samtale med legevaktslegen på storskjerm. Sykepleieren kan etter legens ordinasjon gi og utdele medisin. Etter konsultasjonen kommer pasienten enten hjem, til videre behandling i Molde eller evt. innleggelse på sykehus.

Ikke alle tilstander som trenger legevakt bør ses på videolegevakt – noen ting må legen ha personlig kontakt for å kunne vurdere. Sykepleieren og legen tar en vurdering når noen ringer 116117 og pasienten vil da eventuelt bli tilbudt time på videolegevakten og dermed slippe å ta den lange turen. Pasienten kan selv velge om hun heller vil ta turen og få vanlig konsultasjon i Molde. Haster det og vi bruker akutt utrykning vil vi i utgangspunktet ikke ta i bruk videolegevakt.

Utsatt oppstart til 10. februar

Videolegevakt skulle etter opprinnelig plan tas i bruk rett over nyttår. På grunn av forsinkede leveranser av utstyr og ferdigstilling av rommene, har legevaktsamarbeidet besluttet å utsette oppstarten.

Frem til da vil eksisterende legevakttjenester være gjeldende. Utsettelsen vil gi rom for en «myk start». Utvalgte pasienter vil få tilbud om å benytte videolegevakt selv om det er lege på vakt i kommunen. Dette vil i tillegg til dette bli gjennomført ytterligere opplæring av leger og sykepleiere i tiden fram mot oppstart.

Alle som ønsker kontakt med legevakt skal på vanlig måte ringe 116117.

Britt Iren Bæverfjord
Helsesjef