Vaksinasjon av barn og unge i alderen 12–15 år

Gunn Inger Reiten og Hildegunn RusteRegjeringen har besluttet å følge Folkehelseinstituttet sin anbefaling om å tilby koronavaksinasjon til ungdom i alderen 12–15 år. Vaksinekoordinator Gunn Inger Reiten er glad for at vi nå kan vaksinere denne gruppa, og vil tilby ungdommene vaksine allerede til neste uke.

12-15-åringene vil få tilbud om Pfizer-vaksinen, og i første omgang en dose. Ungdom i alderen 12-15 år har ifølge FHI generelt svært god effekt av vaksinasjon.  

-Vi planlegger nå for vaksinering av denne gruppa allerede neste uke, og informasjon går ut til elevene i dag gjennom skolens kanaler, sier helsykepleier Hildegunn Ruste.

Gruppa er på ca 250 elever totalt, og det legges opp til vaksinering i Sunndal kulturhus med organisert transport for elevene.

Alle må ha samtykke

Vaksine er frivillig, og barn og unge under 16 år må ha samtykke fra foreldrene om koronavaksinasjon. For personer under 16 år er det foresatte som tar helsemessige beslutninger, men barn og ungdom skal bli hørt i beslutninger som gjelder deres helse.

-Vi håper derfor foreldre vil ta praten med ungdommene sine om vaksine, og sammen komme fram til beslutning om vaksinasjon, sier helsesykepleier Hildegunn Ruste. Det vil ifølge FHI komme mer tilrettelagt informasjonsmateriale på FHI sine sider i løpet av de nærmeste dagene, så ta gjerne en kikk på dette sammen, sier Ruste.

Se informasjon fra FHI om vaksinasjon til 12-15-åringer


Samtykkeskjema for barn under 16 år (PDF, 519 kB)

Egenerklæringsskjema