TV-aksjonen: 50 000 fra kommunen, og digital bøsse for innbyggere

TV-aksjonen 2022 - overrekkelse av kommunens bidrag - Klikk for stort bildeTV-aksjonen 2022

Kommunestyret i Sunndal har bevilget 50 000 til årets TV-aksjon, som går til Leger Uten Grenser og DNDi sitt arbeid for å gi livreddende helsehjelp og medisiner til mennesker som trenger det mest. I år blir det digital TV-aksjon i Sunndal, altså ingen fysisk bøssebæring på aksjonsdagen. Støtt gjerne aksjonen via kommunens digitale bøsse.

Kommunens bidrag ble mandag 17. oktober overrakt av ordfører Ståle Refstie og leder for opposisjonen, Jørgen Singsdal, til aksjonskomiteen v/Lina Engelsrud ved Sunndal folkebibliotek.

- Det er et godt formål, og Leger Uten Grenser gjør en viktig jobb der mange andre ikke tør, sa ordfører Ståle Refstie.

-Det er fire land hjelpen spesielt skal gå til, sa Jørgen Singsdal, og det er viktig for oss å kunne bidra til fattige og konfliktrammede land som trenger hjelpen som mest.

Beløpet på 50 000 kroner tilsvarer nærmere 13 000 malariavaksiner.

De oppfordrer samtidig både private og næringsliv til å gi et bidrag nå fram mot aksjonen eller på aksjonsdagen.

Dette går pengene til

Årets TV-aksjon skal bidra til å forebygge epidemier og behandle kjente og ukjente sykdommer i fire land: Bangladesh, Den sentralafrikanske republikk, Den demokratiske republikken Kongo og Sierra Leone. Pengene skal gå til vaksiner, tilgang på livreddende medisiner og legebehandling. I samarbeid med forskningsorganisasjonen DNDi skal deler av TV-aksjonsmidlene også brukes til å utvikle medisiner mot glemte, dødelige sykdommer.

Les mer om aksjonen og formålet her.

Gi via kommunens innbyggerbøsse

Du kan støtte via Sunndal kommune sin digitale innbyggerbøsse.
Pengene går uavkortet rett inn på TV-aksjonen sin konto og blir registrert på giverstatistikk for Sunndal.
Du får opp betalingsalternativ som kort, vipps eller faktura.

Se andre måter å støtte aksjonen på digitalt.