TV-aksjonen: 50 000 fra kommunen, og digital bøsse for innbyggere

TV-aksjonen 2021 - utdeling kommunebidrag Magnus Rotås/Driva Kommunestyret i Sunndal har bevilget 50 000 til årets TV-aksjon, som går til Plan sitt arbeid mot barneekteskap. I år blir det digital TV-aksjon i Sunndal, altså ingen fysisk bøssebæring på aksjonsdagen.

Kommunens bidrag ble mandag 18. oktober overrakt til representanter for TV-aksjonen. - Et godt formål og et viktig tema, sa ordfører Ståle Refstie og leder for opposisjonen, Jørgen Singsdal. De oppfordrer samtidig både private og næringsliv til å gi et bidrag nå fram mot aksjonen eller på aksjonsdagen.

Dette går pengene til

Hvert tredje sekund blir en jente giftet bort et sted i verden. Årets TV-aksjon går til organisasjonen Plan sitt arbeid mot barneekteskap. Målet er å nå ut til tre millioner mennesker for å få slutt på barneekteskap i de lendene der problemet er størst: Bangladesh, Nepal, Malawi, Mali og Niger.  Plan skal jobbe for at jenter får bli på skolen, at barn, unge og eldre får opplæring i jenters rettigheter og i likestilling, og at lovverket skal beskytte barn fra å bli giftet bort. Barn skal få være barn, ikke brud.

Les mer om aksjonen og formålet her.

Gi via kommunens innbyggerbøsse

Du kan støtte via Sunndal kommune sin digitale innbyggerbøsse.
Pengene går uavkortet rett inn på TV-aksjonen sin konto og blir registrert på giverstatistikk for Sunndal.
Du får opp betalingsalternativ som kort, vipps eller faktura.

Støtt via Sunndal kommune sin digitale bøsse.

Det er også andre måter å støtte aksjonen på digitalt.