Tredje vaksinedose til eldre og sykehjemsbeboere - starter vaksinering i uke 41

Pfizer vaksineRegjeringen har besluttet å tilby en oppfriskningsdose (tredje dose) til de eldre aldersgruppene. Sunndal kommune vil følge anbefalingen om å vaksinere aldersgruppen 85 år og eldre samt sykehjemsbeboere først, og starter med vaksinasjon av denne gruppa i uke 41.

Det er Pfizer-vaksinen som tilbys som oppfriskningsdose, og den kan gis tidligst 6 måneder etter dose 2.

-I Sunndal kommune kan vi starte med vaksinering av tredje dose til den eldste gruppa allerede i neste uke, sier vaksinekoordinator Gunn Inger Reiten. Vi har noe Pfizer-vaksiner tilgjengelig, og vil da kunne starte med beboere på helsetunet og øvrige i gruppa over 85 år.

Deretter vil gruppene med alder 75-84 år og 65-74 år tilbys tredje dose.

Vaksinering av disse gruppene vil måtte tilpasses den ordinære influensavaksineringen, som skal skje i månedsskiftet oktober/november. FHI anbefaler at det går en uke mellom influensavaksine og koronavaksine. Det vil komme nærmere informasjon når det er klart for tredje dose til disse gruppene.