Sunndalinger skal fortsatt kontakte fastlegen for Covid-19 test

Klikk for stort bildesykepleier Pixabay Kommuneoverlegen i Sunndal understreker at alle med symptomer på akutt luftveisinfeksjon bør teste seg. Det samme gjelder for alle som kan ha blitt smittet, enten som nærkontakt eller etter reise i utlandet. Anbefalingen gjelder etter reise i alle land. Det viser seg på landsbasis at mange unge voksne nå blir smittet. Denne gruppen oppfordres derfor til å ha spesielt lav terskel for å la seg teste. Testing skal fortsatt skje etter henvisning fra fastlege.

Slik bestiller du test

Tidspunkt for testing skal fortsatt avtales pr. telefon til fastlegekontorene.

På den måten blir de som har behov for mer omfattende helsehjelp fanget opp tidligst mulig, samtidig som det er mulighet til å gi best mulig individuell veiledning.

Hvor lang tid tar det?

Alle som tar kontakt i løpet av formiddagen, vil bli testet samme dag.

Svaret vil, så raskt prøven er analysert, bli kommunisert både til fastlegen og til den enkelte, via innlogging på helsenorge.no. Vanligvis tar dette 1-2 dager.

Sunndal legesenter
Sunndal medisinske senter