Sunndal kommune viderefører ikke lokale karantenekrav

Klikk for stort bildeSiden 15. mars har Sunndal kommune hatt egen bestemmelse om karantenekrav for reisende fra fylkene sør for Dovre. Det lokale vedtaket om karantenekrav blir ikke videreført etter fredag 27. mars. Dermed er det de nasjonale bestemmelsene du skal forholde deg til nå. Disse omfatter blant annet å unngå reiser som strengt tatt ikke er nødvendig.

Lokalt vedtak oppheves – nasjonale bestemmelser gjelder

De lokale karantenebestemmelsene ble innført 15. mars for å forsinke og kanskje begrense spredningen av koronaviruset i Sunndal.  Nå velger Sunndal kommune å ikke videreføre det lokale vedtaket, i tråd med råd fra Folkehelseinstituttet, og i likhet med flere av våre nabokommuner.

Dette betyr at om du har du kommet fra Sør-Norge til Sunndal i løpet av de siste 14 dagene, kan du avbryte karantenen, så lenge du er helt frisk.

Dette betyr også at det nå er de nasjonale bestemmelsene du skal forholde deg til.

Unngå reiser – også i påsken

Nasjonale helsemyndigheter oppfordrer oss til å reise minst mulig. Du skal blant annet unngå alle reiser som ikke strengt tatt er nødvendige, unngå offentlig transport om du kan, samt andre steder hvor du lett kommer nær andre. Det er også et nasjonalt forbud mot å overnatte på fritidseiendom utenfor egen kommune. Les mer om hytteforbudet her.

Sunndal kommune anbefaler alle å begrense reisevirksomheten mest mulig - også i påsken. Det er spesielt viktig å unngå å utsette personer i risikogruppene for smittefare.

Andre karanteneregler kan gjelde for deg

En forutsetning for å avbryte hjemmekarantene, er du føler deg helt frisk. Dersom du har symptomer på luftveisinfeksjon (for eksempel hoste, feber, tungpustethet) skal du holde deg hjemme til en dag etter at du har blitt frisk. Har du vært på utenlandsreise de siste 14 dagene, eller hatt nærkontakt med noen som har fått påvist Covid-19, skal du fortsatt være i hjemmekarantene.

Les mer om reglene for hjemmekarantene og hjemmeisolering på helsenorge.no

Hold avstand!

Følg rådene fra helsemyndighetene om å holde avstand: I det offentlige rom bør vi holde minst to meters avstand til andre mennesker. Når vi er ute, bør vi ikke være mer enn fem personer i samme gruppe. Det gjelder ikke dem som er i familie eller i samme husstand.

Les mer om rådene for å holde avstand på FHI.no

Klikk for stort bilde