Status vaksinering uke 9

Vaksine AstraZenecaDenne uka er det satt 190 vaksinedoser i Sunndal. 87 av disse er dose 2 for eldre over 80 år, og 100 doser er på helsepersonell. Pr uke 9 er det dermed satt 902 vaksinedoser i Sunndal, og 315 personer er fullvaksinerte.

-Vi har de siste ukene kun mottatt Pfizer-vaksine til dose to, så det går ikke så fort framover med vaksinering i de prioriterte gruppene akkurat nå, sier vaksinekoordinator Gunn Inger Reiten. Men vi har kunnet fortsette vaksineringen av helsepersonell med AstraZeneca-vaksinen, og det er bra, sier Reiten.

For neste uke (uke 10) er det varslet at vi får 84 doser av Pfizer-vaksinen og 100 doser AstraZeneca. I uke 11 vil vi få 102 doser av Pfizer-vaksinen, og vil kunne vaksinere noen flere med dose 1.

Vi venter nå på oppdatert informasjon om distribusjonen av vaksiner framover, etter at regjeringa har endret vaksinasjonsstrategien noe med tanke på fordeling mellom kommunene. Vi kaller fortløpende inn nye til vaksinasjon, etter hvert som vi får melding om antall vaksiner vi får.

Slik ligger vi an i forhold til de prioriterte gruppene

Vi er stort sett ferdige med prioriteringsgruppe 1, beboere på sykehjem, og gruppe 2, eldre på 85 år og eldre. Noen har av ulike grunner måtte utsette vaksinering, og blir kalt inn senere.

Nå er vi i gang med prioriteringsgruppe 3, eldre på 75 år og eldre. Der har vi begynt med gruppa over 80 år, og er godt i gang med denne. Disse er blitt kontaktet på telefon.

-Dersom noen over 80 år fortsatt ikke har blitt oppringt av kommunen, kan de ta kontakt på vaksinasjonstelefonen, sier Gunn Inger Reiten.

Etter gruppe 3, kommer gruppa på 65-74 år og samtidig personer mellom 18 og 64 år med sykdommer/tilstander med høy risiko for alvorlig forløp. Vi vil snart komme med nærmere informasjon som angår risikogruppene.

Vaksinasjonstelefon

Dersom du har spørsmål om vaksinering, ta kontakt på vaksinasjonstelefonen, tlf 901 59 512. Denne er betjent hverdager kl 0900–1500.