Status vaksinering uke 35 - oppfordring om å prioritere dose 2

Bæverfjord, Grimstad og ReitenVi er nå på oppløpssida av massevaksinering av befolkninga, og de fleste innbyggere i Sunndal over 18 år vil være fullvaksinerte i løpet av de to neste ukene. Denne uka skal det settes vel 300 vaksinedoser, og i neste uke 1200. Nå oppfordres alle som fortsatt venter på dose 2, til å prioritere dette den neste uken.

Det er intervallene mellom dosene som nå bestemmer når vi kan sette de siste andredosene. I tillegg er det mange som av ulike grunner har utsatt andredosen.

-Vi oppfordrer sterkt alle som har utsatt andredosen sin til å prioritere vaksinering i neste uke, sier kommuneoverlege Svein Anders Grimstad.

Bekreft innkalling til dose 2

Det blir nå sendt ut innkallinger til dose 2 til de som gjenstår.

-Det er usikkert hvordan leveransene blir framover, og det vil ikke bli massevaksinering i samme format framover, sier vaksinekoordinator Gunn Inger Reiten. Det beste er derfor å sikre at du får andre dosen din så snart du kan, sier Reiten.

Dersom du har utsatt time, bør du bekrefte timen på innkallingen du får på SMS, eller du kan ta kontakt med vaksinasjonstelefonen på 901 59 512 hverdager mellom 9 og 15.

Vaksine og smitteverntiltak viktig mot smitteøkningen

Helsesjef Britt Iren Bæverfjord er svært glad for at sunndalinger har vært positive til å vaksinere seg, og at vi nå har god vaksinasjonsdekning.  -Det er viktig at vi får fullvaksinert alle som ønsker vaksine så snart som mulig, sier hun.

Samtidig ser vi at smitten i landet øker, og at fullvaksinerte også kan være smittebærere. - Vi minner derfor også om at vi fortsatt må følge de elementære smitteverntiltakene, og bidra til at vi kommer oss gjennom høsten uten store smitteutbrudd her lokalt, avslutter Grimstad.