Status vaksinering uke 34

Vaksine til 16-17-åringer Det har vært en travel uke ved vaksinasjonslokalet i Sunndal kulturhus, med vaksinering tirsdag, onsdag og torsdag. Det er satt 930 doser av Moderna-vaksinen, og 200 doser av Pfizer-vaksinen. Hovedsakelig var det fremskyndet andredose, men også noe første dose (ca 150 doser). Totalt er nå 54% av alle sunndalinger fullvaksinerte, og 93% av innbyggerne over 16 år har fått minst en dose.

God oppslutning blant 16- og 17-åringene

16- og 17-åringene var kalt inn til vaksinering torsdag. De aller fleste har takket ja til vaksine, og noen har av ulike grunner måtte utsette vaksinering.

Vaksinekoordinator Gunn Inger Reiten er glad for at vi hadde mulighet til å kalle inn ungdommene så raskt, og at de har respondert kjapt. – Vi var heldige som hadde Pfizer-vaksiner tilgjengelige til å tilby denne gruppa vaksine allerede denne uka.

En gjeng ungdommer som akkurat hadde mottatt sin første vaksinedose, var veldig glad for å ha fått tilbudet så raskt.  – Vi har ventet på vaksine, og var ikke i tvil om vi skulle ta vaksinen, sa de samstemt. Noen av dem tok turen hjem fra Molde og Trondheim for å ta vaksine, siden Sunndal er tidlig ute med å tilby ungdommene vaksine.

Vaksinering framover

Også i neste uke blir det vaksinering med både Moderna og Pfizer, hovedsakelig fremskynding av dose 2.  Framover nå blir ikke alle dosene satt samme uke som de kommer, men må disponeres slik at intervallet mellom første og andre dose blir riktig.