Status vaksinering uke 33

Vaksinekoordinator Gunn Inger ReitenDenne uka skal det settes 312 vaksinedoser, og av disse er 60 dose 1. Vi er nå godt i gang med fremskyndig av dose to for de som har ventet lengst på denne, og har samtidig prioritert å fremskynde barnehage- og skoleansatte. Etter denne uka vil vel 2800 sunndalinger være fullvaksinert (40%).

Både Pfizer og Moderna fra neste uke

Neste uke får vi rekordmange vaksinedoser, totalt over 1400 vaksiner fra både Moderna og Pfizer. Vi forventer også ekstraleveranser fra Moderna de neste ukene. Mange vil nå få fremskyndet sin time til andre dose, og vi vil bli fortere ferdig med fullvaksineringen av alle over 18 år.

Det er første gang Sunndal kommune mottar Moderna-vaksinen, og det betyr at mange som har fått Pfizer-vaksinen som første dose, vil få Moderna-vaksinen som andre dose. Dette medfører ifølge FHI ingen større risiko for alvorlige bivirkninger enn det å få vaksine fra samme produsent. De to tilgjengelige mRNA-vaksinene anses som likeverdige. De bygger på den samme teknologien, og det å kombinere ulike koronavaksiner gir minst like god beskyttelse.

I uke 34 vil det bli vaksinering med Moderna tirsdag og onsdag, og med Pfizer som vanlig på torsdag og eventuelt fredag. Det er ikke mulig å velge hvilken av vaksinene du kan få.