Status vaksinering uke 26

VaksinasjonslokaleDenne uka settes 402 vaksinedoser, og i hovedsak er det første dose. Vi kommer da godt i gang med gruppe 9, alder 45-54 år. Over 3100 innbyggere vil etter denne uka ha fått første dose (45%), og ca 2100 er fullvaksinerte (30%).

Basert på leveranseplaner for sommeren, er det nå kalt inn til vaksinering for flere uker framover, slik at folk kan tilpasse vaksinetimen i ferien. Anslagsvis vil gruppe 9 vaksineres i løpet av juli, og vi vil komme i gang med gruppe 10, alder 40-44 og 18-24 i slutten av juli.

Eventuelle endringer i leveransene, som det nå signaliseres, vil kunne endre på disse anslagene.

Vaksinering av ansatte i skole og barnehage

Mange ansatte i barnehager, skoler og SFO vil bli vaksinert i sommer etter aldersprioriteringen i gruppe 9.  Vi legger opp til å vaksinere ansatte under 44 år i begynnelsen av august (uke 31/32), slik leveransene og planene er pr. nå.  Alle vil da ha fått første vaksinedose i god tid før skolestart.

Du får innkalling på SMS – sjekk profilen din!

Du får SMS fra Helsenorge med innkalling til vaksinasjon. Timen må så bekreftes eller avkreftes på www.helsenorge.no (pålogging med bankID). Har du ikke bankID, eller har problemer med dette, kan du ringe vaksinasjonstelefonen 901 59 512.

Noen opplever at de ikke får SMS med innkalling til andre dose, eller ikke får bekreftelse på at timen er godtatt.

Dette henger sammen med profilinnstillingene på helsenorge.no. Det kan derfor være lurt å sjekke profilen din på helsenorge.no,- om du har rette nummer registrert, om du har tillatt varsling på SMS og hvilke personverninnstillinger du har (bør være «full»).  

Se hvordan du kan sjekke profilen din (PDF, 2 MB).

Husk egenerklæringsskjema på vaksinasjonsdagen!

Ta helst med ferdig utfylt egenerklæringsskjema når du kommer på vaksinasjonsdagen.

Skjema finner du her, eller det kan fås ved servicekontoret, på kulturhuset eller på biblioteket.

Skjemaet kan også fylles ut i vaksinasjonslokalet.