Status vaksinering uke 25 og vaksinering i sommer

Vaksinekoordinator Gunn Inger ReitenDenne uka er det satt 390 vaksinedoser, hvorav over 300 er første dose. Disse går i hovedsak til gruppe 8, alder 55-64 år, og vi vil bli ferdig med denne gruppa i neste uke.  2800 innbyggere har nå fått første dose, og vel 2000 er fullvaksinerte.

I neste uke får vi 402 vaksinedoser, og vil da komme i gang med gruppe 9, alder 45-54 år. Vi starter som vanlig med de eldste i gruppa og går nedover.

Vaksinering i sommer

Det har nå kommet informasjon fra FHI om fordeling av vaksiner i sommer, og det er klart at kommer færre vaksinedoser enn tidligere varslet.

- Det er skuffende at det kommer såpass mye færre vaksiner enn det som var forespeilet, sier vaksinekoordinator Gunn Inger Reiten. Vi har fått signaler om store leveranser og har forberedt oss på massevaksinering gjennom sommeren. Nå blir det vaksinering i «normal skala» gjennom sommeren, og vaksineringen vil ta lenger tid, sier Reiten.

Basert på bekreftede leveransetall for noen uker framover, og usikre tall fram til uke 33, anslår vi å kunne vaksinere alle i gruppe 9 i løpet av juli, og starte opp med gruppe 10, alder 18-24 og 40-44 i månedsskiftet juli/august. Det sendes nå ut innkalling så langt som vi har bekreftede leveranser.

Prioritering av ansatte i barnehager og skoler

På grunn av færre vaksinedoser i sommer, vil det gå lenger tid før alle innbyggere over 18 år får første dose. Regjeringen har derfor besluttet at ansatte i barnehager, skoler og SFO kan prioriteres i vaksinekøen slik at flest mulig er beskyttet ved skolestart. Sunndal kommune jobber nå med å kartlegge dette, slik at ansatte i barnehage og skole skal kunne få første dose før nytt barnehage/skoleår. De fleste vil etter all sannsynlighet få sin første dose etter aldersprioritering i løpet av sommeren.

Vaksinering av studenter

Flere som studerer eller skal studere i utlandet, har tatt kontakt. Om det fortsatt er noen som ikke har vært i kontakt enda, ring vaksinasjonstelefonen slik at vi får satt opp et hensiktsmessig vaksineløp.

Videre oppfordres det til at studenter generelt benytter tilbud om første dose i den kommunen de er folkeregistrert, og det legges opp til at de får tilbud om andre dose i studiekommunen etter studiestart.

Janssen-vaksinen

Helsedirektoratet anbefaler ikke Janssen-vaksinen, og den er tatt ut av koronavaksinasjonsprogrammet.  Det er likevel åpnet for at en del fastleger og privatpraktiserende leger kan tilby vaksinen. Det vil imidlertid ikke være tilbud om Janssen-vaksinen ved legekontorene i Sunndal.

Praktisk informasjon til deg som får innkalling til vaksine

• Innkalling sendes ut på SMS (avsender Helsenorge), med lenke der time må bekreftes eller avkreftes på helsenorgen.no (pålogging med ID-porten).
  • Du trenger ikke ringe for å bytte time, men ved å avkrefte time utsetter du vaksineringa. Du vil da komme inn i køen innenfor prioriteringsgruppa og få tilbud om vaksine på et senere tidspunkt (noen uker senere).
  • Ta med utfylt egenerklæringsskjema. Egenerklæringsskjemaet er tilgjengelig elektronisk på kommunens hjemmeside, eller kan hentes i papirversjon ved servicekontoret på rådhuset, på kulturhuset eller på biblioteket. Det kan også fylles ut ved vaksinasjonslokalet dagen du skal vaksineres.
  • Det er viktig at du overholder tidspunkt du er innkalt til vaksinasjon
  • Sett av god tid, du må vente i opptil 30 minutter etter vaksine er satt
  • Ha klær som enkelt kan tas av for å nå øvre del av armen der vaksine skal settes