Status vaksinering uke 23

VaksinasjonslokaleDenne uka er det satt 300 vaksinedoser, og de aller fleste er andre dose. Totalt er det nå satt 4140 vaksinedoser i Sunndal, og vel 1900 innbyggere er fullvaksinerte (27%).  Gruppe 4, 65-74 år, vil være fullvaksinert, mens de siste i gruppene 5,6 og 7 får første dose i neste uke.

Starter innkalling av gruppe 8, 55-64 år

I neste uke vil vi starte opp med vaksinering av gruppe 8, alder 55-64 år. De første vil få innkalling i løpet av denne uka (starter med de eldste). Denne gruppa er ganske stor, og det vil avhenge av leveransene av vaksiner framover hvor lang tid det vil ta å komme gjennom denne gruppa. Vi har fortsatt ikke fått informasjon om leveransene framover for sommeren.

FHI har besluttet å utvide tidsintervallet mellom første og andre dose av mRNA-vaksiner fra 6 til 9 uker, fra og med gruppe 8. Dette for å bidra til at flere blir vaksinert tidligere. Sunndal kommune vil i utgangspunktet forholde seg til intervall på 9 uker fra og med gruppe 8. Det tas imidlertid forbehold om at dette kan bli endret fra FHI sin side.

Praktisk informasjon til deg som skal ha vaksine

• Alle får innkalling på SMS fra Helsenorge, med lenke til helsenorge.no hvor time bekreftes/avkreftes (pålogging med IDporten). Enkel veiledning for dette finnes på kommunens hjemmeside. Dersom du ikke får til å logge på eller bekrefte selv, ta kontakt med kommunens vaksinasjonstelefon.
  • Husk utfylt egenerklæringsskjema. Dette kan printes ut fra kommunens hjemmeside, eller hentes ved servicekontoret på rådhuset, biblioteket eller kulturhuset.
  • Møt presis til timen (5-10 min før), for å unngå ansamlinger på vei ut/inn av vaksinasjonslokalet.

Se alt om koronavaksinasjon i Sunndal her.