Status vaksinering uke 22

Klikk for stort bildeVaksinasjonslokaleDenne uka har vi satt rekordmange vaksinedoser, og har virkelig fått testet ut massevaksineringen ved Sunndal kulturhus. Det er satt ca 500 vaksiner, på to dager som tidligere. Totalt nærmer vi oss nå 4000 vaksinedoser, og vel 1700 innbyggere er fullvaksinerte (25%).

- Tidligere har vi vaksinert ca 340 på to dager, nå har vi økt opp både antall grupper og antall i gruppene, samt vaksinasjonspersonell, sier vaksinekoordinator Gunn Inger Reiten. – Men det er dette vi har forberedt oss på, og vi mener vi kan klare opp til 600 i kulturhuset før vi eventuelt må ty til andre løsninger, sier Reiten.

Rundt 100 av ukens vaksiner er første dose, som går til gruppe 5,6 og 7, personer fra 65 og ned til 18 år med underliggende sykdommer/tilstander, samt noe helsepersonell som ikke er vaksinert enda.

Denne ukas vaksinetopp er dessverre kortvarig, fra neste uke går leveransene ned igjen til samme nivå som de siste ukene. Mye av vaksinene framover vil gå til andre dose, og det er fortsatt noe usikkert når vi vil kunne starte å vaksinere gruppe 8, 55-64 år.

-Vi har ikke gått ut med en konkret vaksinasjonsplan for sommeren enda, men ønsker å ha sikrere informasjon fra FHI om leveransene framover før vi gjør det. Dette er forespeilet å komme de nærmeste ukene, sier Reiten.

Husk utfylt egenerklæringsskjema!

Under massevaksinering er vi avhengig av at vaksinasjon kan gjennomføres effektivt. Da er det viktig at registrering går raskt slik at vaksineringen kommer i gang til planlagt tid.

Alle som skal vaksineres må levere utfylt egenerklæringsskjema, og vi ønsker at du har dette ferdig utfylt før du kommer til vaksinasjonslokalet. Skjemaet er tilgjengelig elektronisk på kommunens hjemmeside for utskrift hjemme, eller kan hentes i papirversjon ved servicekontoret på rådhuset eller på biblioteket.

Finn skjemaet her.