Status vaksinering uke 21

Vaksinasjonskoordinator Gunn Inger ReitenDenne uka er det satt 336 vaksinedoser, de aller fleste av disse er dose 2. Over 2000 innbyggere har nå fått sin første vaksinedose, og vel 1300 er fullvaksinerte.

Dose 2 omfatter både eldre over 65, risikopasienter, og helsepersonell som har fått første dose av AstraZeneca vaksinen.

Vi er også i gang med gruppe 5,6 og 7 iht FHI sin prioritering, personer fra 65 og ned til 18 år, med underliggende sykdommer/tilstander.

I neste uke venter vi en større leveranse av vaksiner, slik at vi får en god del til første dose. Leveransene deretter er forventet å være på samme nivå som de siste ukene, og vil i all hovedsak gå til andre dose.

Vaksinering i sommer

Folkehelseinstituttet har varslet at det vil komme økte vaksineleveranser i månedene juni til august, og vi forbereder oss på vaksinasjon gjennom hele sommeren. Med endringene i vaksinestrategien vil det bety en topp i slutten av juli og august, uten at vi foreløpig vet noe konkret om hvor stor toppen blir. Men det er viktig for oss å signalisere allerede nå at innbyggere i Sunndal må være forberedt på å bli innkalt til vaksinering i løpet av sommerferien. Slik det er lagt opp fra FHI sin side, vil vi få mulighet til å kalle inn innen utgangen av juni.