Status vaksinering uke 19

VaksinasjonslokaleDenne uka får vi 186 vaksinedoser. Det er vaksinering onsdag ettermiddag, slik at vi er ferdig til langhelga. De aller fleste denne uka er dose 1. Etter dette er det satt 2718 vaksinedoser totalt, og om lag 750 personer er fullvaksinerte.

Det er fortsatt gruppa mellom 65 og 74 år (gruppe 4 i FHIs prioritering) som vaksineres, men vi vil bli ferdig med denne gruppa i neste uke. Da vil vi starte opp med gruppe 5, alder 55-64 år med underliggende sykdommer/tilstander, og deretter videre med gruppe 6. Vaksinedosene de kommende ukene vil imidlertid i all hovedsak gå til dose 2. Hvordan tempoet videre i disse gruppene blir, avhenger derfor av leveransene framover.

Forbereder for vaksinasjon gjennom sommeren

Folkehelseinstituttet har varslet at det vil komme økte vaksineleveranser i månedene juni til august, og vi forbereder oss nå på vaksinasjon gjennom hele sommeren. Folk må derfor være forberedt på at de kan bli kalt inn i løpet av sommerferien. Vi kaller inn ved å sende SMS med innkalling til konkret time, som må bekreftes eller avkreftes. Det er altså ikke mulig å registrere seg for vaksinering, eller å sette opp ønsket tidspunkt selv.

Ønsker å få med frivillige

Gjennomføringen av vaksinasjon krever et stort apparat. Vi ønsker derfor nå framover mot sommeren å engasjere frivillige i vaksinasjonsdugnaden. Det kan være enkeltpersoner eller lag og organisasjoner, og oppgavene er knyttet til vakthold i og utenfor vaksinasjonslokalene. Så langt er det ansatte i kommuneorganisasjonen som har stått for dette, og tilbakemeldingene er at folk synes det er givende å være med. Vi kommer med mer informasjon om dette, og hvordan folk kan melde seg, i neste uke.