Status vaksinering uke 11

Klikk for stort bildekoronavaksineNå som AstraZeneca vaksinen er satt på vent, blir det kun vaksinering med Pfizer-vaksinen de nærmeste ukene. På grunn av litt endringer i vaksinestrategien vil vi også få vaksinert flere nå framover.

FHI har åpnet for lengre intervall mellom dose 1 og dose 2 for denne vaksinen fra 15. mars (seks uker, mot tre uker tidligere), slik at mesteparten av dosene de neste ukene kan settes som dose 1. Det vil si at det vil gå litt fortere framover med vaksineringa enn det har gjort de siste ukene.

Starter nå med innkalling av eldre mellom 75 og 80 år

Vi er nå denne uka ferdige med eldre over 80 år, og fortsetter med resten av gruppa 75-84 år (gruppe 3 i henhold til FHI sin prioritering) i neste uke.

I neste uke (uke 12) får vi 126 doser, og i uke 13 kommer 114 doser av Pfizer-vaksinen. Det betyr at det blir vaksinering i påskeuka, og da på torsdag og fredag som vanlig. Det vil sannsynligvis gå nok en uke etter påske før vi blir helt ferdige med gruppe 3.

Innkalling på SMS framover

Fram til nå har vi ringt alle direkte for å innkalle til vaksinering. Framover vil vi sende ut timer på SMS, og den enkelte kan bekrefte eller avkrefte på helsenorge.no om de vil ha timen eller ikke. Det vil si at du må ha elektronisk ID (bankID/bankID på mobil) tilgjengelig når du skal bekrefte timen du har fått digitalt.

Dersom du ikke har elektronisk ID, eller har problemer med innkallingen, kan du ringe vaksinasjonstelefonen, tlf 901 59 512, for å bekrefte avtalen.

Slik gjør du det når du mottar SMS

1. Du får SMS fra Helsenorge.no
  2. Følg linken til helsenorge.no fra SMS, eller gå til www.helsenorge.no på din PC
  3. Logg inn med elektronisk ID (BankID eller BankID på mobil)