Status vaksinering og oppfriskningsdoser

Opptrekk koronavaksineAlle over 65 år har fått tilbud om oppfriskningsdose før jul, og i løpet av neste uke vil de fleste være ferdigvaksinert. Sunndal kommune vil da fortsette vaksinering av gruppen under 65 år, og risikopasienter i alderen 18-65 år fortløpende framover.

-Det er intervall mellom andre og tredje dose som nå styrer den videre vaksineringen framover, sier vaksinekoordinator Gunn Inger Reiten. Det er vaksinedoser tilgjengelig, men intervallet er altså avgjørende, sier Reiten.

Gitt intervallet som gjelder nå, 6 måneder for personer under 65 år, blir hovedtyngden av vaksineringen fra midten av januar og i februar. Alle mellom 45 og 65 år vil få innkalling framover og på nyåret, ut fra når de fikk andre dose.

-Vi forholder oss til de føringer som kommer fra helsemyndighetene om den videre vaksineringen med oppfriskningsdoser, og tilpasser vaksineringen fortløpende dersom det kommer endringer, sier Reiten.

Ferdig med helsepersonell og 12-åringer

Helsepersonell er nå ferdigvaksinert med oppfriskningsdose, og de som er igjen av 12-åringer som skal ha èn dose, blir fulgt opp.

Over 65 og ikke fått innkalling?

Dersom noen over 65 år ikke har fått innkalling, ber vi de om å ta kontakt med vaksinasjonstelefonen på tlf.  901 59 512.