Status koronavaksinering - god kapasitet, intervallet mellom dosene styrer

Vaksinasjonskoordinator Gunn Inger ReitenI Sunndal kommune går vaksineringen kontinuerlig videre, tilpasset til enhver tid gjeldende føringer fra helsemyndighetene. Alle over 65 var i hovedsak ferdig med oppfriskningsdose i forrige uke. Vi er nå godt i gang med risikopasienter i alderen 18-65 år, og setter i gang med gruppen under 65 år fortløpende.

- Vi har fortsatt med vaksinering i kulturhuset hele høsten, og har god kapasitet til å ta unna vaksineringen, også med økte forsendelser, sier vaksinekoordinator Gunn Inger Reiten. For vår del er det intervallet som er begrensningen, og vi ligger noe bak sentrale kommuner fordi det ble omfordelt vaksinedoser i sommer. Justeringen av intervall ned til fire og en halv måned slår derfor ikke så veldig mye ut for oss, sier Reiten. Men det betyr at vi får vaksinert noen flere i gruppa under 65 år før jul.

Slik det ser ut nå, med dagens intervall, vil alle over 45 kunne gis oppfriskningsdose innen starten av februar. Det blir flere store grupper i januar, slik at hoveddelen av gruppa over 45 vil få oppfriskningsdose i løpet av januar.

I Sunndal er det vaksinering i dag, onsdag 15. desember, og det blir to vaksinasjonsdager i neste uke, og også en dag i romjula. I januar vil det legges opp til en vaksinasjonsdag på lørdag, for å ta unna de store gruppene, og legge til rette for at folk kan vaksinere seg utenom arbeidstid.

Kapasiteten til å vaksinere er god, og vaksinekoordinator er glad for at det fortsatt er stor positivitet blant helsepersonell til å stille. - Mange har strekt seg langt over lang tid, sier Reiten, og det kommer heldigvis også nye inn.

Alle som skal ha oppfriskningsdose vil automatisk få innkalling i henhold til gjeldende intervall.

Ønsker du 1. eller 2. dose?

Dersom noen ønsker time til første eller andre dose, ta kontakt på vaksinasjonstelefonen, tlf.  901 59 512.