Status koronavaksinering: Alle over 65 år får tilbud om tredje dose før jul

Vaksinasjonskoordinator Gunn Inger ReitenSunndal kommune startet vaksinering av tredje dose i de eldre aldersgruppene i midten av oktober, og har fram til nå vaksinert beboere på institusjon og de eldste aldersgruppene. Totalt vil ca 500 være vaksinert med tredje dose innen utgangen av denne uka. Alle over 65 år har fått tilbud om tredje dose før jul. Også helsepersonell med pasientkontakt vil få tilbud om en tredje dose i løpet av november/desember.

Alle over 65 år har fått tilbud om tredje dose

-Vi er godt i gang med vaksineringen og har fulgt FHI sin prioriteringsliste i henhold til alder, sier vaksinekoordinator Gunn Inger Reiten. Vi har også måttet ta hensyn til at det skal gå ca 6 måneder etter andre dose, og at koronavaksinen ikke kan tas samtidig med influensavaksine, sier Reiten.

Denne uka er det sendt ut innkalling til resten av aldersgruppa over 65 år, og disse vil være ferdig vaksinerte med tredje dose i begynnelsen av desember (uke 49). Signalet fra FHI nå er at det ut fra smitteøkningen i samfunnet er viktig å få vaksinert denne gruppa snarest mulig, og at intervallet mellom dosene kan være noe kortere enn 6 måneder.

- Vi ser at det er god respons på innkallingene, sier Reiten. Noe som tyder på at sunndalingene venter på og er klare for tredje dose. Det er vi veldig glad for, sier hun.

Dersom noen over 65 år ikke har fått innkalling, ber vi de om å ta kontakt med vaksinasjonstelefonen på tlf.  901 59 512.

Helsepersonell tilbys tredje dose

Helsepersonell som over tid har kontakt med pasienter med særlig høy risiko for å bli alvorlig syke, får tilbud om oppfriskningsdose fra slutten av november.

2. dose til 16- og 17-åringer

16- og 17-åringene fikk utvidet intervall mellom første og andre dose, og vil være ferdig vaksinerte i slutten av november.