Søknad om ny plass i barnehage fra høsten 2020–frist 1. mars.

Frist for å søke ny plass i barnehage i Sunndal med oppstart 15. august er 1. mars. Du søker ved bruk av elektronisk skjema.

Finn søknadsskjema og nærmere informasjon om barnehageplass her

Her finner du også veiledning til hvordan du fyller ut søknadsskjema.

Søkerveiledning

Søknad må sendes inn for hvert barn.

Barnehageplass tildeles primært i egen skolekrets/bo-område. Unntak kan innvilges med bakgrunn i begrunnet søknad.

For at retten til barnehageplass skal være gjeldende, må det søkes innen fristen 1. mars 2020. For barn født på høsten, kan det likevel velges oppstart den måneden barnet fyller 1 år. Barna kan imidlertid få starte i barnehagen fra de er 10 måneder gamle. Det er derfor viktig å angi ønsket oppstartdato. Plassen faktureres fra dato for tildelt plass.

Se nærmere informasjon om barnehagetilbudene .

Tildeling av plass skjer i henhold til gjeldende barnehagelov, kommunens vedtekter, samt forskrift om saksbehandlingsregler ved opptak i barnehage. http://www.regjeringen.no

Søknader mottatt etter søknadsfristen, vil settes på venteliste etter dato for mottatt søknad.

Ett årlig barnehageinntak

Sunndal kommune har en ordning med ett årlig inntak. Praksisen er i samsvar med sentrale bestemmelser. Samtidig har Sunndal kommune utvidet rett til også å omfatte barn født i desember året før.

Mona Reinset
Barnehagesjef

Mandag – fredag: 08.00–16.00 (15.00 sommer)

Sommer- og vintertid