Smittetilfelle med covid-19 påvist i Sunndal

Klikk for stort bildecovid-19 test Pixabay Det er påvist et nytt smittetilfelle med koronavirus i Sunndal kommune. Personen det gjelder er beboer ved Sunndal helsetun. Smittesporing er gjennomført og avklart, og alle nærkontakter satt i karantene.

Pressemelding fredag 30.10.20:

Beboer ved Sunndal Helsetun har testet positivt for covid-19

En beboer ved Sunndal Helsetun, avdeling E, har testet positivt for covid-19. Hun har det bra, er ved godt mot og har kun lette luftveissymptom. Hennes helse vil selvsagt bli fulgt tett opp de nærmeste dagene.

Smittekilden er innbygger i en annen nordmørskommune, og situasjonen ble raskt avklart takket være umiddelbar aksjon fra smittesporingsteamet i smittekildens hjemkommune.

11 beboere og 9 ansatte ved helsetunets avdeling E er satt i karantene. I tillegg er også en annen innbygger satt i karantene. En direkte konsekvens av karantenen er at det fram til og med 8. november vil være besøksforbud ved avdelingen. Alle hovedpårørende til de 11 beboerne har blitt orientert.

Svein Anders Grimstad
Kommuneoverlege