Skjerpede karantenebestemmelser og midlertidig besøksforbud ved Sunndal helsetun

Klikk for stort bildecoronavirusDet har i ettermiddag vært avholdt møte mellom Kristiansund kommune og Folkehelseinstituttets nasjonale smittesporingsteam. Spesielt situasjonen rundt 4 smittede knyttet til Rensvik Pizza og Grill er uoversiktlig. Det er derfor besluttet å innføre skjerpede karantenebestemmelser og midlertidig besøksforbud ved Sunndal helsetun, ifølge en pressemelding fra kommuneoverlegene i Sunndal og Tingvoll tirsdag kveld.

I Sunndal er allerede et barnefotballag satt i karantene. Det er i tillegg kjent at Rensvik Pizza og Grill i løpet av de siste 10 dagene også har hatt et betydelig antall andre gjester fra Sunndal og Tingvoll.

I tråd med Folkehelseinstituttets råd er det derfor besluttet følgende:

• Alle som har vært spisegjester ved Rensvik Pizza og Grill fra og med 20. september blir bedt om å innta hjemmekarantene i 10 dager fra besøket fant sted. Dette gjelder gjester som har inntatt måltidet i restauranten. For de som har benyttet seg av «take away», gjelder ingen restriksjoner
  • Alle som inntar hjemmekarantene i henhold til forrige kulepunkt, bes kontakte kommunenes teststasjoner for koronatest. Dette gjelder uavhengig av om man har symptomer eller ikke
  • Det innføres midlertidig besøksforbud ved sykehjemmene i Sunndal og Tingvoll fram til og med tirsdag 6. oktober

Innbyggere i Sunndals kan enkelt bestille test på c19.no. Alternativt kan test bestille på telefon 90 71 41 74, som er betjent i tidsrommet 10 – 14 alle hverdager.

Har du vært på reise?

Avslutningsvis bes alle som har vært på kortere eller lengre reiser utenfor hjemkommunen om å følge med på smittesituasjonen der man kommer fra. Dersom vi skal greie å holde smitten unna våre lokalsamfunn, er vi helt avhengig av at alle som blir usikker på egen smittestatus, tar kontakt med fastlegen eller teststasjonen.