Ny Stikk UT!-sesong fra 15. desember

stikk ut! ski

15. desember starter sesongen for Stikk UT! Vinter opp igjen, større en noen gang med nærmere 350 turmål i fylket; 142 skiturer og 207 vinterfotturer. I Sunndal er det 15 turmål denne sesongen. Stikk UT! vinter varer helt fram til 2. påskedag.

– Med flere tilgjengelige fotturer i tillegg til ski, så vil vi nå gjøre et forsøk på å aktivisere enda flere i den tida på året da vi trenger det mest, sier påtroppende leder i Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal, Liv Synnøve Hoel.

– Årets sommersesong viste oss at folk bruker Stikk UT! som motivasjon til å komme seg ut på tur også når været ikke er på sitt beste, så nå håper vi at mange vil bruke det til å komme seg ut også i den kalde, mørke årstida.

Turer i Sunndal

I Sunndal kommune er det 8 vinterfotturer og 7 skiturer denne sesongen.

Stikk UT! Vinterfotturer i Sunndal:

Seljebøvatnet
Valset rundt
Flåvegen
Drivapromenaden
Håsøran
Grøa rundt
Rundtur Øksendal
Åsbrona

Stikk UT! Ski i Sunndal:

4 skiturer i Grødalen:
Tøftvangen
Gapahuk Stortæla
Gapahuk ved Storvatnet
Sviskurlia (ny) skitur utenfor preparerte løyper

3 skiturer fra Ålvundeid:
Kvennhusskogen - lysløypa
Tempelet
Stortuva

Nytt i år er at Stikk UT!-appen har fått integrert løypestatus fra loyper.net slik at en ser direkte i appen når skisporene sist ble oppkjørt.

Nytt er også at det tilrettelegges for noen få skiturmål utenfor preparerte skiløyper som egner seg godt for turski/fjellski. Sviskurlia i Grødalen er en slik tur, og er ny av året.

Se kart med turmål og turbeskrivelser  på stikkut.no.

Bli med på Stikk UT! Bedrift

Stikk UT! er det største folkehelsetiltaket i regionen vår, med Stikk UT! Bedrift som det viktigste tiltaket for å aktivisere flere – oftere. Deltakere som deltar sammen med arbeidsplassen er dobbelt så aktive som de som ikke er tilknyttet en bedrift.

Sunndal kommune er Stikk UT! Bedrift, og vi oppfordrer flere sunndalsbedrifter til å bli med på den uhøytidelige konkurransen som Stikk UT! er, sier Stikk UT!-kontakt i Sunndal kommune, Marit Hjellmo.

Les mer om Stikk UT! Bedrift

Marit Hjellmo