Koronavirus: Kriterier for hjemmekarantene og testing

Klikk for stort bildeFolkehelseseinstituttets kriterier for hjemmekarantene og testing oppdateres stadig, sjekk derfor alltid fhi.no for oppdaterte bestemmelser.

Lokalt vedtak i Sunndal kommune, videreføres ikke etter 28. mars. Dette betyr at nasjonale bestemmelser for hjemmekarantene gjelder.

Hjemmekarantene

Lokale karantenekrav opphevet fra 28. mars - nasjonale bestemmelser gjelder

Sunndal kommune hadde i perioden 15. - 27. mars egen bestemmelse om karantenekrav for reisende fra fylkene sør for Dovre. Det lokale vedtaket om karantenekrav blir ikke videreført etter fredag 27. mars.
Les mer om dette her

Forskrift om karantene, isolasjon og forbud mot opphold på fritidseiendommer mv. i anledning utbrudd av Covid-19, vedtatt 15. mars

Regjeringen vedtok 15. mars en ny forskrift om karantene, isolasjon og hjemmel til forbud mot opphold på fritidseiendommer. Forskriften gjelder fram til 1. april, men kan bli forlenget.

Forskrift om karantene mv. ved ankomst Norge, vedtatt 13. mars

Ny forskrift om karantene mv. etter reiser ble vedtatt 13. mars. Det innebærer nå at personer som ankommer Norge, skal oppholde seg i karantene i 14 dager etter ankomst til Norge.

Les oppdaterte råd om hjemmekarantene på Folkehelseinstituttets sider

Det er svært viktig at hjemmekarantene overholdes.

Testing

Kriterier pr. 13.3 for testing medfører nå at de som er i hjemmekarantene ikke lenger vil bli testet og heller ikke skal kontakte helsevesenet med mindre de har behov for helsehjelp

Se oppdatert informasjon om kriterier for testing på Folkehelseinstituttets sider.