Koronaoppdatering fra første del av jule- og nyttårshøytiden

kommuneoverlege Svein Anders Grimstad I perioden 20. – 30. desember har 7 personer testet positivt ved teststasjonen på Sunndalsøra. Av disse er 5 smittet utenfor kommunen. De to resterende er nærkontakter innenfor samme husstand.

Hos en av de tilreisende ble omikron varianten påvist. Den smittede er nå ferdig med isolasjonsperioden.  Han hadde få nærkontakter, og ingen av disse har i etterkant testet positivt.

Teststasjonen melder at det har vært god testaktivitet gjennom hele romjula.

På landsbasis var det betydelig smitteoppblomstring i ukene før jul. Det var all grunn til å frykte at økt mobilitet i forbindelse med julefeiringen ville gi utfordringer også for sunndalssamfunnet. Så langt ser det ut til å gå bra.

Vi står nå foran feiring av overgangen til nytt år. Jeg føler meg ganske sikker på at lokalsamfunnet vil gjennomføre denne feiringen på samme ansvarsfulle måte som de siste 21 månedene har spart oss for mange av de mest krevende situasjonene som andre regioner og kommuner har stått overfor.

Jeg vil avslutningsvis få benytte anledningen til å ønske alle et riktig godt nytt – og mest mulig koronafritt år.

Svein Anders Grimstad
Kommuneoverlege