Karantene i forbindelse med koronasmitte i Kristiansund

Klikk for stort bildecoronavirusKristiansund kommune meldte mandag 28. september om tre nye tilfeller av koronasmitte, hvorav to er knyttet til Rensvik pizza og grill. Restauranten ble stengt mandag kveld, og alle som har vært på restauranten de siste 14 dagene og har symptomer på koronainfeksjon, er bedt om å gå i karantene og ta kontakt med lege. Dette berører også sunndalinger som har vært innom stedet.

Kommuneoverlegen i Kristiansund har gått ut og bedt om at alle som har vært på restauranten de siste 14 dagene og har symptomer på koronainfeksjon, som feber og luftveisinfeksjon, umiddelbart går i karantene og tar kontakt med fastlege eller legevakt.

Sunndalinger i karantene

Et jentelag fra Sunndal fotball var søndag kveld innom restauranten, og alle som var innom restauranten er satt i karantene fra mandag kveld. Disse er elever ved Sunndal ungdomsskole og Sande skole, i tillegg til trener og lagleder/foreldre som var med, totalt 12 personer. Kommuneoverlege Svein Anders Grimstad og smittesporingsteamet har tirsdag 29. september vært i kontakt med alle berørte.

Kommuneoverlegen har også bestemt at helse- og omsorgspersonell med direkte pasientkontakt, som eventuelt har vært på grillen de siste ti dagene, skal i karantene. Det jobbes nå med å kartlegge om noen er berørt av dette.

Testing ved symptomer

Alle med symptomer på akutt luftveisinfeksjon, bør teste seg. Test kan enkelt bestilles på www.c19.no

Dette gjelder også de som er i karantene på grunn av besøk ved grillen. Det er ikke nødvendig å teste seg dersom ikke symptomer oppstår.

Viktig at karantenebestemmelsene overholdes

Skal vi klare å stoppe og begrense lokale utbrudd, er det svært viktig av karantenebestemmelsene overholdes.

Karantenetiden er på 10 dager. Denne gjelder også om noen skulle avlegge negativ test i løpet av karantenetiden.

Politiet følger opp og vil slå ned på brudd på karantenereglene.

Avventer informasjon

Kommuneoverlegen i Sunndal avventer informasjon fra Kristiansund kommune om videre håndtering av smitteutbruddet, og vil komme med nærmere informasjon når dette foreligger (anslagsvis onsdag formiddag).

Kontaktinformasjon

Svein Anders Grimstad
kommuneoverlege
E-post
Telefon 915 82 839