Informasjon til barn og unge: Trenger du noen å prate med om det som skjer?

Klikk for stort bildeI Sunndal kommune er det flere som jobber for at alle barn og unge skal ha noen å snakke med nå når det virker som om alt bare handler om koronavirus.
Her er ei oppfordring til barn og unge om å ta kontakt:

Hei alle barn og unge i Sunndal kommune!

Når epidemier oppstår, slik som koronaviruset, føles som om alt verden, nyhetene og de voksne er opptatt av og snakker om, er koronaviruset.

Kanskje har du sett skumle overskrifter på nyhetene? Kanskje hører du voksne snakke om at nå har så og så mange dødd av korona. Da er det ikke rart om du synes det blir litt skummelt. Kanskje er du redd for at noen du er glad i skal bli syk og dø? Kanskje er du redd for at sykdommen skal ramme deg? Eller kanskje du savner vennene dine veldig?

Dette er ei veldig rar tid for oss alle. Ingenting er slik som vi er vant til og vi reagerer alle forskjellig. Heldigvis vet vi at verden vil bli normal igjen, du vil møte vennene dine og skolene åpner igjen. Men frem til det skjer så er vi som møter barn og unge hver dag tilgjengelige for dere. Selv om vi ikke kan møtes, betyr ikke det at vi ikke kan snakke sammen likevel. Hvis du vil snakke med oss må du bare ta kontakt!

Her er ei liste over voksne som mer enn gjerne vil høre hva du har på hjertet:

• Dordi Gjersvoll, Tredal skole. Tlf: 970 88 082 (dagtid)
  • Kathrine Solheim, Løykja skole. Tlf: 916 67 346 (dagtid)
  • Geir William Solheim, Ålvundfjord skole. Tlf:  996 49 167 (dagtid)
  • Gerd Rostad, Sunndal ungdomsskole. Tlf: 906 37 833 (dagtid)
  • Lisbeth Mulvik, Sande skole. Tlf: 915 70 956 (dagtid)
  • Mari Børset, Gjøra oppvekstsenter. Tlf: 934 27 737 (dagtid)
  • Signe Watten, rådgiver Sunndal vidaregående skole. Tlf: 416 39 739 (dagtid)
  • Linda Fredsvik, klinisk spes./spesialsykepleier- barn og unge. Tlf: 476 22 001 (dagtid)
  • Pedagogisk psykologisk tjeneste. Tlf: 909 55 788 (dagtid)
  • Kjersti Ramsøy-Halle. Tlf: 916 02 507 Snap: @kjerstihjerte eller på messenger.

Annen viktig info:

Vi vet at det er barn og unge i Sunndal kommune som kanskje er ekstra redde fordi de ikke har det trygt og godt hjemme.

Hvis du er i en slik situasjon, eller kjenner du noen som du er veldig redd for kan du ta kontakt med barneverntjenesten vår på telefon: 948 71 630 (dagtid)
På kveld eller helg kan du ringe barnevernvakta på telefon:  976 01 616

Du kan også ringe barn og unges nasjonale alarmtelefon på telefon 116 111 eller sende sms til 41716111. De har åpent hele døgnet nå.

For foreldre og foresatte

Litt mer utdypende informasjon: