Gjenåpning og normal hverdag med økt beredskap

Kriseledelsen september 2020Kriseledelsen i Sunndal kommune takker innbyggerne for innsats gjennom koronapandemien, og oppsummerer her litt om hvordan den nye normale hverdagen med økt beredskap vil være i Sunndal. 

Takk til alle innbyggere i Sunndal kommune!

Kriseledelsen i Sunndal kommune vil takke alle innbyggere for god innsats gjennom koronapandemien! Vi har holdt sammen og holdt ut, og har kunnet leve ganske åpent og fritt, tross alt.

Nå som regjeringen har åpnet landet, kan vi igjen leve og omgås som normalt, men fortsatt med koronavirus i samfunnet. Vi skal derfor ha respekt og forståelse for at enkelte fortsatt ønsker å beskytte seg selv litt ekstra.

De elementære smittevernrådene om god hånd- og hostehygiene, og å holde deg hjemme om du blir syk, gjelder fortsatt. Dersom du får symptomer på luftveisinfeksjon, bør du fortsatt teste deg. Dette gjelder også vaksinerte.

Se fhi sin hjemmeside om normal hverdag med økt beredskap.

Fortsatt testing ved infeksjonsklinikken

I Sunndal kommune vil vi fortsatt tilby testing ved infeksjonsklinikken. Det er nå først og fremst ungdom og voksne som bør teste seg ved nyoppståtte luftveissymptomer som feber, hoste, sår hals, tap av lukte- og smaksans og nedsatt allmenntilstand. Du bør ha negativ test før du vender tilbake til jobb/skole, med mindre symptomene forsvinner helt etter en dag.

Barn i barnehage og barneskolealder kan gå i barnehage/skole dersom de kun har rennende nese eller snørr og ellers er i fin form. Foreldre kan vurdere test ved andre luftveissymptomer. Dersom symptomer forsvinner etter en dag, kan de vende tilbake til barnehage/skole.

Ut over dette er det viktig å teste seg etter eksponering av smitte. Nedjustert TISK innebærer at kommunene i mindre grad skal drive med smittesporing. Kommunens rutinemessige smittesporing vil hovedsakelig omfatte husstandsmedlemmer og tilsvarende nære, og de som er smittet må i større grad varsle sine øvrige nærkontakter, som på eget initiativ bestiller test.

Tjenestetilbudet i Sunndal kommune

Sunndal kommune går over til normal drift, men med økt beredskap for å kunne håndtere større utbrudd av covid-19.

Barnehager og skoler er tilbake til en vanlig barnehage- og skolehverdag. Trafikklysmodellen skal kun brukes i spesielle situasjoner, etter lokale vedtak.

Ved Sunndal helsetun er alle besøksrestriksjoner opphevet.

Kriseledelsen vil fortsatt følge situasjonen nøye framover, og vil raskt kunne håndtere en lokal smittesituasjon med nødvendige tiltak.

- Vi er veldig glade for å ha nådd denne milepælen, sier ordfører og leder i kriseledelsen, Ståle Refstie. Takket være god innsats fra innbyggere og en god dose flaks, har vi kommet oss godt igjennom dette.

Vi vil fortsatt oppfordre folk til å gjøre gode vurderinger rundt smittefare og egne tiltak framover, og ser fram til normale dager framover, avslutter Refstie.