30.07.21: 4 nye smittetilfeller i Sunndal

covid-19 test Pixabay 4 sunndalinger testet fredag 30. juli positivt for Covid-19. Alle tilhører samme familie og ble smittet under reise til Østlandet. Smittekilden er kjent. Oppdatering 02.08: Det er bekreftet at dette er smitte med deltavarianten.

Familien fulgte alle retningslinjer og returnerte hjem til Sunndal straks de ble klar over at de kunne være smittet. De har verken hatt nye nærkontakter under reisen hjem eller etter at de kom hit.

Kommuneoverlegen har vært i kontakt med familien fredag kveld, og de melder heldigvis at de kun har lette symptomer.

De to eldste smittede er fullvaksinert med to doser Comirnaty (Pfizer-BioNTech). Det indikerer at vi mest sannsynlig har med den såkalte deltavarianten av Covid-19 å gjøre. Dette er så langt ikke bekreftet. Svar på typebestemmelsen vil først foreligge i neste uke.