24.12.20: Nytt smittetilfelle i Sunndal

Klikk for stort bildecovid-19 test Pixabay En kvinne i 40-årene testet i går positivt ved teststasjonen på Sunndalsøra, det 5. tilfellet i Sunndal.

Kvinnen har kun lette symptom og har det bra.  Etter all sannsynlighet er hun smittet i hjemkommunen Oslo. Hun har kun hatt noen få nærkontakter her i Sunndal. De er testet og satt i karantene. Det er også opprettet kontakt med Oslo kommune, som følger opp noen få nærkontakter som kvinnen hadde før hun satte seg i bilen og kjørte til Sunndalsøra.

Etter alt å dømme blir det også denne gangen en svært avgrenset situasjon. Det skyldes at den smittede har vist stor ansvarlighet og oppsøkt teststasjonen med en gang hun mistenkte covid19-smitte.

Det foregår testing på infeksjonsklinikken her på Sunndalsøra fram til i dag kl. 12. Så langt er 7 personer testet.

Viktig å teste ved mistanke om smitte

Teststasjonen åpner neste gang på søndag (3. juledag) fra 8-12. Test bestilles på c19.no. Se mer informasjon om testing her

Det er svært viktig at alle som mistenker at de kan være smittet av covid19, lar seg teste.

Det oppfordres spesielt til at alle som kommer hjem på juleferie fra områder med høyere smittetrykk, straks går i karantene ved luftveissymptomer og benytter første mulighet til å la seg teste.

Til slutt vil jeg minne om at det aller viktigste er å holde covid19 unna risikogruppene. Man bør derfor utsette besøk til eldre og kronisk syke hvis man er i minste tvil om man er smittefri.

Svein Anders Grimstad
Kommuneoverlege